Üçlü prize uzatma kablosu takılır mı?

Yusuo

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, kablosuz bir üçlü priz aldım ve fişe taktım, daha sonrasında bu üçlü prize tekli bir uzatma kablosu taktım ve bu uzatma kablosuna da laptopun şarj cihazını bağladım ve bu şarj cihazına da laptopu taktım. En başta prize taktığım üçlü prize ayrıyeten bir elektrikli ısıtıcının fişini taktım ve elektrikli ısıtıcı son seviyede çalışıyor. Sorum şu:

Elektrikli ısıtıcı zaten ısınmak için çok büyük bir enerjiye ihtiyaç duyuyor, ayrıca uzatma kablosu taktığım ve bu uzatma kablosu oldukça uzun olduğu için, ve bu kabloya laptop bağlı olduğu için aşırı ısınma ve yangın riskleri bulunuyor. Bu riskler dışında bir sorun oluşur mu? Laptop bozulabilir mi? Veya farklı riskler bulunur mu?

Hocam yangını önemsemiyorsunuz laptopu düşünüyorsunuz.

Hocam yangını önemsemiyorsunuz laptopu düşünüyorsunuz.

Hocam kablo kesitleri iyiyse yani şöyle diyeyim dandik uzatma kullanmadıysanız sıkıntı olmaz ama tavsiyem ısıtıcı için ayrı bir uzatma kullanın veya direkt prize bağlayın.

Hocam kablo kesitleri iyiyse yani şöyle diyeyim dandik uzatma kullanmadıysanız sıkıntı olmaz ama tavsiyem ısıtıcı için ayrı bir uzatma kullanın veya direkt prize bağlayın.
Normalde zaten uzatmayı uzatmaya takınca sıkıntı olmaz her ikisinin kablo kesiti ve malzeme kalitesi aynıysa ama ilk uzatma 1.5 ttr, 2. Uzatma 0.75 ttr olursa sıkıntı olabilir.

Isınma ve yangın tehlikesi dışında bir sorun olmaz. Fakat benim size tavsiyem çok yük çeken yani ısıtıcı gibi cihazları tek olarak kullanmanız.

Bulunduğum odada 2 priz var ve biri bozuk. Bu yüzden diğer prize bir üçlü priz bağlayıp, üçlü prize ısıtıcıyı ve uzatma kablosunu bağlamak istiyorum. Bu sayede hem ısıtıcı çalışır hem de uzatma kablosu ile bulunduğum konumda Laptop'u güce bağlı bir şekilde çalıştırabilirim. Uzatma kablosunun ne kadar iyi olduğunu bilmiyorum ancak saat 9'dan beri laptop buna bağlı ve açık, ama hiç ısınmamış ve soğuk.

Markası nedir hocam uzatmanın? Kendi yapımınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…