Ücretli web sitesi nasıl yaptırılır?

Gokhan Bird

Hectopat
Merhaba işleri büyütüp beyaz eşya dükkanım için bir web sitesi açmak istiyorum. Web sitesi açmak hakkında hiçbir bilgim olmadığı için bir profesyonel ile çalışmayı düşündüm ücreti karşılığında.
İstediğim web sitesi tarzı alım satım sitesi olacak. Örneğin Gaziantep beyaz eşya, Google de arattı diyelim en başta benim sitemin çıkmasını istiyorum.
Sitede iletişim bilgilerim olacak. Satış yapmak isteyen de almak isteyende beni arayacak. Bir ürün vs yüklemeyeceğim siteye yani. Bu tarz siteyi kendim yapma imkanım var mı? Yoksa profesyonel ile çalışmak daha mı mantıklı? Ve dediğim şeyleri yapan birisini nasıl bulurum.

IMG_0951.jpeg

Resimle de anlatmak gerekirse şöyle başa çıkmak istiyorum. Sitede sadece bilgiler ve iletişim olacak yani Trendyol gibi e-ticaret sitesi olmayacak.

Ek olarak birisine yaptırırsam her şey dahil ne kadar ücret çıkar ortalama?

Son düzenleyen: Moderatör:
En başa çıkmanız için Google algoritmasında yukarılara çıkmanız lazım. Bunu işinin ehli birisi yaparsa çıkabilirsiniz. Sitenizin ziyaretçi sayısı önemli bir faktör olacaktır. Technopat Sosyal'de site tasarlayan ve arama motoru optimizasyonu yapan arkadaşlarımız var. Hizmet İlanları kısmından göz atabilirsiniz. Ayrıca Bionluk gibi platformlardan da bulabilirsiniz. Fiyatlar konusunda bir şey diyemem çünkü herkesin yaptığı iş farklı olur. Fiyatı yapan kişi belirler mümkünse pazarlık yaparsınız.

Merhaba işleri büyütüp beyaz eşya dükkanım için bir web sitesi açmak istiyorum. Web sitesi açmak hakkında hiçbir bilgim olmadığı için bir profesyonel ile çalışmayı düşündüm ücreti karşılığında.
İstediğim web sitesi tarzı alım satım sitesi olacak. Örneğin Gaziantep beyaz eşya, Google de arattı diyelim en başta benim sitemin çıkmasını istiyorum.
Sitede iletişim bilgilerim olacak. Satış yapmak isteyen de almak isteyende beni arayacak. Bir ürün vs yüklemeyeceğim siteye yani. Bu tarz siteyi kendim yapma imkanım var mı? Yoksa profesyonel ile çalışmak daha mı mantıklı? Ve dediğim şeyleri yapan birisini nasıl bulurum.

Eki Görüntüle 2269364

Resimle de anlatmak gerekirse şöyle başa çıkmak istiyorum. Sitede sadece bilgiler ve iletişim olacak yani Trendyol gibi e-ticaret sitesi olmayacak.

Öyle çok profesyonel birinin olmasına gerek yok 3-4 saate yapılabilir o site, e-ticaret sitesi olsaydı biraz zor ve maliyetli olurdu ama anlattığınız site basit bir site, sitenin üste çıkması için reklam falan vermeniz lazım, yani yapanın bir faydası olmaz o konuda ayrıca hosting almanız lazım sitenin Google da yayınlanması için.

Ayrıca Bionluk gibi platformlardan da bulabilirsiniz.

Hocam önerdiğiniz yazılımcı birisi var mı acaba?

Öyle çok profesyonel birinin olmasına gerek yok 3-4 saate yapılabilir o site, e-ticaret sitesi olsaydı biraz zor ve maliyetli olurdu ama anlattığınız site basit bir site, sitenin üste çıkması için reklam falan vermeniz lazım, yani yapanın bir faydası olmaz o konuda ayrıca hosting almanız lazım sitenin Google da yayınlanması için.
Hocam bir eğitim videosu falan var mı peki dediğiniz kadar kolaysa kendim yapayım.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2269364

Merhaba, haliyle bu konulara uzak olabilirsiniz, bunda bir sorun yok ancak genellikle bunu anlaşma sağlayacağınız kişiye hissettirdiğiniz an genellikle bu suiistimal edilir.

Kötü yazılım veya Wordpress gibi ücretsiz hazır yazılımlarla baştan savma şekilde yapılacak web siteleri size hazır diye teslim edilir ancak istediğiniz sonucu alamazsınız. Bu yüzden anlaşma sağladığınız kişinin profesyonel olmasına, referanslarına dikkat etmelisiniz.

Ayrıca istediğiniz iki şey var;

1- Web sitesi oluşturma
2- SEO çalışması.

İkinci kısım zahmetli ve zordur, bütçeniz biraz yüksek olmalıdır. Web sitesi kurulumu kolaydır ancak SEO yani arama motorlarında üst sıralarda çıkma isteği mutlaka titiz ve profesyonel şekilde yapılmalıdır.

Dijital ajans olarak yıllardır web sitesi yapımı ve SEO çalışmaları yapıyoruz, ihtiyacınız olursa veya fikir almak isterseniz özel mesaj iletebilirsiniz.

Merhaba, haliyle bu konulara uzak olabilirsiniz, bunda bir sorun yok ancak genellikle bunu anlaşma sağlayacağınız kişiye hissettirdiğiniz an genellikle bu suiistimal edilir.

Kötü yazılım veya WordPress gibi ücretsiz hazır yazılımlarla baştan savma şekilde yapılacak web siteleri size hazır diye teslim edilir ancak istediğiniz sonucu alamazsınız. Bu yüzden anlaşma sağladığınız kişinin profesyonel olmasına, referanslarına dikkat etmelisiniz.

Ayrıca istediğiniz iki şey var;

1- Web sitesi oluşturma
2- SEO çalışması.

İkinci kısım zahmetli ve zordur, bütçeniz biraz yüksek olmalıdır. Web sitesi kurulumu kolaydır ancak SEO yani arama motorlarında üst sıralarda çıkma isteği mutlaka titiz ve profesyonel şekilde yapılmalıdır.

Dijital ajans olarak yıllardır web sitesi yapımı ve SEO çalışmaları yapıyoruz, ihtiyacınız olursa veya fikir almak isterseniz özel mesaj iletebilirsiniz.

Hocam keşke daha önceden yazsaydınız :( dün yaptırdım bir tane yazılımcıya BionluK'den. Siteyi beğendim fakat Google'da çıkmıyor arkadaş 3 ay bekle 3 ay içinde yavaş yavaş yükselir dedi ama yalan mı doğru mu bilemedim. Bir de en başta 4-5 güne teslim ederim demişti sonra ertesi gün teslim etti ve birçok yer baştan sağmaydı ben belirtip söylediğimde düzeltti. Site şu sahinbeyticaret.com siteye bakıp eleştirebilir misiniz?

Sitede hazır template(tema) kullanılmış. Google'da çıkması çok zor bu yüzden. SEO çalışması yapılması gerekiyor. Daha anlaşılır şekilde söylenecekse, sitenin kodlarının baştan aşağı Google'da çıkacak şekilde düzenlenmesi ve müşteri kitlenize uygun görseller seçilmesi lazım. İlk girdiğimde karşıma çıkan görsel bile absürtlüğü gösteriyor. Gaziantep'te o kadın ne arasın :). Doğallıktan uzak ve baştan savma maalesef dediğiniz gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı