İlk kodlama dilim olarak Python'u seçtim, nedenlerini anlatmama gerek yok zaten bilindik şeyler. Ama sorun şu ki YouTube'da baktığım tüm kaynaklar farklı anlatıyor. Biri Anaconda diye bir şey kuruyor diğeri direk Python indiriyor, bunun doğrusu nedir acaba? Ayrıca ücretsiz olarak önerebileceğiniz kaynak nedir?
İlk kodlama dilim olarak Python'u seçtim, nedenlerini anlatmama gerek yok zaten bilindik şeyler. Ama sorun şu ki YouTube'da baktığım tüm kaynaklar farklı anlatıyor. Biri Anaconda diye bir şey kuruyor diğeri direk Python indiriyor, bunun doğrusu nedir acaba? Ayrıca ücretsiz olarak önerebileceğiniz kaynak nedir?
Anaconda bir derleyici, onun yerine Visaul Studio kullanabilirsiniz.
Çok pardon Anaconda bir dağıtım sistemidir, onun yerine miniconda kullanabilirsiniz.
W3Schools offers free online tutorials, references and exercises in all the major languages of the web. Covering popular subjects like HTML, CSS, JavaScript, Python, SQL, Java, and many, many more.
Anaconda multi platform içerek paket olarak düşünebilirsiniz, içinde python ide leri ve jupyter notebook felan var. Yanlış yok hepsi doğru Python çalıştırmak için anacondaya ihtiyacın yok, yüklerden hazır paketleri beraberinde geliyor ücretsiz. Genelde yazılıma ilk başlayanlara Anaconda ile yükle derler sıkıntı çıkmasın diye bunun dışında bir esprisi yok.