Ücretsiz Önbellek ve Gereksiz Dosya Temizleyen Program Önerisi

Wexf

Hectopat
Gereksiz dosya ve RAM temizleyen program arıyorum ancak hiçbirine güvenemedim. Bildiğiniz bir program varsa önerebilir misiniz? Bir de Antivirüs programı.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM temizlemeye gerek yok. Birkaç dk sonra zaten aynı değere ulaşır.
CCleaner kullanabilirsiniz temizlik için. Antivirüs yazılımı olarak da Kaspersky Free öneririm.

Windows 10 ile birlikte sistem kendini zaten temizleyebiliyor. Windows 10'dan sonrası için CCleaner tarzında programlar Windows'un kendi hazırladığı hızlandırma eylemlerini de sildiği için her silmede sanki temizliyormuş gibi daha da yavaşlatıyorsunuz sisteminizi. Bunu hem yabancı kaynaklarda okudum hem de inanamayıp kendim denedim. Gerçekten öyle.

Bu adresteki yönergelere uyarsanız "Sistem dosyalarını temizle" seçeneği ile gelen ikinci ekranda eski Windows dosyaları, Windows Update hizmetinin işi bitmiş bekleyen dosyaları falan temizlersiniz.

Sistemin kendini optimize ettiği dosyalara müdahale etmiyor bu yöntem.

Antivirüs için; eğer girip çıktığınız siteler belliyse, indirdiğiniz programlar belliyse, her dosyayı indirmiyorsanız Windows Defender gayet güzel iş yapıyor.

Temizlik konusunda dediğiniz yanlış. Temizlik yazılımları bilgisayardaki tüm yazılımların temizliğini yapıyor. Fakat disk temizleme sadece Windows içinde kendi yazılım ve hizmetlerinde temizlik yapıyor.

Temizlik konusunda dediğiniz yanlış. Temizlik yazılımları bilgisayardaki tüm yazılımların temizliğini yapıyor. Fakat disk temizleme sadece Windows içinde kendi yazılım ve hizmetlerinde temizlik yapıyor.
Sistemi gereksiz yoran ana uygulamalar genellikle tarayıcılardır. Bunu da tarayıcının kendi temizleme sayfalarıyla yapmak gerekiyor. Uygulamaların işgal ettiği yer Windows için önemli değil, Windows hızlı çalışmak için kendi dosya karmaşıklığından kurtulsa yeterli. Sizin diskinizi ne kadar doldurduğunuz önemli değil.

Chrome yavaş açılıyor ama Windows hızlıysa Chrome çok fazla gereksiz dosya olduğu için temel dosyalarına geç erişiyordur. Bu donanımınızla alakalı. Ama Windows için donanımdan ziyade yazılımsal kendi temizliği de önemli bir hal alır.

RAM temizleme işlemi XP döneminde idi. Şu an yaparsanız performansı olumsuz etkiler ki yeni sistemler için bu tür uygulamalar pek üretilmiyor ve desteklenmiyor.

Temizlik işlemi için PureRa'yı öneririm, temel yerler ve gereksiz çöp dosyaları temizlemekte.

Bitdefender kullanıyorum. Tek tıkla optimizasyon, başlangıç iyileştirici, disk temizleme gibi modülleri var ve çok başarılı. Ayda bir kere bu modülleri kullanıyorum. Hatta benim satın aldığım dönemde Netflix üyeliği hediye ediliyordu. Tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…