Ücretsiz Orta Seviyeli ve Wordpress Websitesi kurulumu ve Ayarları

Poker Face

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2015
Mesajlar
5
Yer
Denizli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Windows Geliştiricisi (MSDN Üyesi)
İyi günler arkadaşlar, forumda birkaç kez denk geldim ücretsiz websitesi nasıl açılır gibi konular'a, bu sebepten dolayı bir rehber hazırlamak istedim.

  • Anlatımda neler var ;
  • Domain almak.
  • Hosting almak.
  • Domain ile Hosting'i bağlamak.
  • Wordpress kurulumu.
  • iThemes Security kurulumu.
  • Virüstotal'den API Key almak.
  • Site Yedeklemesi.
  • Wordpress güvenlik eklentileri ve ayarları.
1- İlk önce buradan domain alıyoruz ve kayıt işlemlerini tamamlıyoruz.

  • Domain alımı.

  • Hosting alımı.


Kayıt bilgilerimizi girdikten sonra, E-Postamıza gelen aktivasyon linkine tıklayarak aktivasyon işlemini tamamlıyoruz.

2- "User DNS" seçeneği altındaki "Use Your own DNS" bölümüne, kayıt olduğumuz hosting firmasının/sitesinin NS'lerini (Nameserver) yazacağız. Şimdi yeni bir hesap alalım ve domain'imizin adını yazalım.




3- Domain'i e-posta adresimizi yazarak, e-posta adresimize gelen link ile doğruluyoruz ve kullanıcı adımızı, adres bilgilerimizi, telefon numaramızı vs... yazıyoruz.


4- 24 saat içerisinde sitemiz onaylanacak ama biz birkaç saat içerisinde yada hemen sitemizin adresini, adres çubuğuna yazalım ve bakalım açılmışmı. (Ben 1 saat sonra baktım açılımştı, bazen hemen açılabiliyor firmalar/siteler ile alakalı bir durum).


5- Şimdi Wordpress'i indireceğiz. tr.wordpress.org sitesine girerek türkçe wordpress'i indiriyoruz, isteyenler wordpress.org adresinden ingilizce veya başka dilde indirebilir.




6- FileZilla FTP programı ile Wordpress'i sitemize yükleyeceğiz. Burada kayıt olduğumuz hostinger.web.tr adresine kullanıcı adımız ve şifremiz ile giriş yapıyoruz ve "Detaylar" kısmından "Dosya yükleme detayları" kısmına geliyoruz. FTP IP'mizi, FTP kullanıcı adımızı, FTP portunu ve şifremizi FileZilla'ya yazıyoruz, bağlanıyoruz. Wordpress klasörünü ZIP'den çıkarıyoruz, içerisindeki klasörün içerisindeki bütün dosyaları "public_html" dizinine atıyoruz.



7- Hosting sitemizden veritabanı oluşturacağız. Ben MySQL ile oluşturdum siz dilerseniz diğer seçenekleri seçebilirziniz.



8- Şimdi, sitemizin adresini yazıyoruz ve Wordpress ekranı karşılıyor bizi. Bilgilerimizi girerek, e-postamıza gelen onay linkini tıklıyoruz ve Worspress'i onaylıyoruz ve giriş yapıyoruz.




9- Giriş yaptıktan sonra, "Eklentiler" bölümünden "Yeni eklenti" seçeneğine tıklıyoruz, iThemes Security eklentisini kuruyoruz. Kurulum tamamlandıktan sonra "Get API Key" seçeneğini seçiyoruz ve virüstotal'den API Key almak için resimdeki işlemleri uyguluyoruz.



10- Virüstotal'den API key alacağız. Gerekli alanları dolduruyruz, Posta adresimize gelen onay link'i ile hesabımızı onaylıyoruz. Onayladıktan sonra kullanıcı adımızın üzerine, ardından Benim API Anahtarım seçeneğine tıklayarak API anahtarımızı kopyalıyoruz, iThemes Security'nin API Key alanına yapıştırıyoruz.



11- Daha sonra Wordpress'in içerisinden, "Security" bölümünden "Setting" kısmına tıklıyoruz. iThemes Security eklentisinin ayarlarını yapacağız.



iThemes Security için diğer ayarlarını bu adresten öğrenebilirsiniz. Ben yazmadım çünki bende aynılarını yazacaktım hemen, hemen alıntı gibi olur diye yazmadım. Ayrıca sormak istediğiniz sorular var ise cevaplarım herzaman.
 
İyi güzel anlatmışsın fakat şöyle bir durum var hostinger kullanılmaz müthiş derecede saçma bir firma ki tamam ücretsiz,maliyetsiz diyorsan hostingerin kendi ücretsiz verdiği alanadları var. Direk onları kullanabilirler.
 
Teşekkür ederim fakat ben bu anlatımı bu işi hiç bilmeyenler için anlattım ayrıca hostinger.web.tr sadece örnek olarak anlatılmıştır. Hostinger'dan değil host alıp kullanmak, hiçbir ücretsiz host firmasından host alınmaz zaten, çünki güven yok sınır çok.
 
Açtığınız konudan dolayı size çok teşekkür ediyorum. Sosyal de bu kadar güzel ve yararlı konular açıldığında diğer sitelere bakası gelmiyor insanın. Technopat Sosyal üyeleri bana göre bir kez daha müthiş kalitesini ortaya koydu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…