Ücretsiz ve Ücretli Virüs Programının Farkı

mss1905

Hectopat
Daha fazla  
İnternette ücretsiz virüs programları var. Bunların ücretli programlardan ne farkı var? Ücretsiz virüs programları iş görür mü? Ücretsiz olanlar tam koruma sağlamıyor mu? Farkı ne ki, niye para verelim? Ücretsiz olan 360 security kurdum. Onu kullanıyorum. Daha önce lisanslı Kaspersky internet security kullanmıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ücretsizler kötü, ücretliler iyi diye yorum yapmayacağım. Ücretsiz olanların taşıdığı ve sunduğu hizmetler belli, ücretlilerinki belli. Kullanım ihtiyacınızı hangi özellikteki antivirüs yazılımı karşılıyorsa onu kullanın derim.

Örneğin kullandığınız antivirüs yazılımını ele alalım. Çoklu antivirüs motorlu tespit yapmakta. Motor sayısının fazla olması bilinen bir zararlıyı bulmada başarı sağlarken yüksek oranda da hatalı tespit yapabilmesi mevcut olabilmektedir. Ayrıca bilinmeyen bir zararlıyı tespit konusunda ve sistemden temizleme konusunda ise kullandığınız ücretli yazılım Kaspersky'e göre çok yetersiz olacaktır.

Tabi her güvenlik firmasının politikası farklı. Bazıları sadece ücretsiz yazılım çıkartır, reklamdan gelir sağlar (360 Total Security, Baidu). Bazıları ücretli yazılımını tanıtmak amaçlı kısıtlı özellikli ücretsiz sürümünü sağlar (Avira, Avast!, BitDefender). Bazıları ise koruma özellikleri ücretli ve ücretsizden farksız çıkartır ama amaç ücretlideki ek hizmet ve paketleri duyurmaktır (Comodo GeekBuddy).

Size hitap eden yazılım hangisi ise o antivirüs yazılımını kullanın.

Bir bankanın, şirketin önemli verileri falan saklanmıyor sonuçta bilgisayarımda. Alt tarafı internette gezinip, oyun oynuyorum, müzik dinliyorum, film izliyorum. Hardiskte bulunan müziktir, fotoğraftır. Bunların kopyası harici hardiskte var. Tek güvenlik tehlikesi yaratabilecek durum, internet bankacılığını kullanıyorum o. Kaspersky İnternet Securityde güvenli para diye bir uygulama vardı. O uygulamaya internet bankacılığını kullandığım bankaların web adreslerini ekliyordum. O sitelere bağlandığımda tarayıcının çevresinde yeşil renkli zırh gibi bir şey beliriyordu. Şifre hırsızlıkları için daha fazla koruma sağlıyormuş. Ne kadar doğrudur bilemem. Demek istediğim sıradan bir bilgisayar kullanıcısı için ücretsiz anti-virüs programları yeterli olur mu? Önemli verilerini korumak zorunda olan kurumsal şirketler, güvenlik önlemi için paralarını dökebilir. Benim işimi görecek bir anti-virüs programı arıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…