Ücretsiz veya ucuz password Manager önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

277726

Kilopat
Makaleler
4
Arkadaşlar şifrelerimin hepsi Google hesabıma kayıtlı olarak kullanıyorum. Bir süre sonra tüm şifrelerimi benzer yaptığımı fark ettim ve değiştirdim ama böyle yaptığımda da ya unutuyorum ya da kullandığım e-mail vb. sık kullandığım için çok zorluyor. Ücretsiz Password Manager önerir misiniz? Yoksa Google benim için yeterli olur mu? Eğer önerirseniz tüm şifrelerimi güçlü olacak şekilde yenileyeceğim ve Google ile kaydedeceğim.

Hesabınızda kilit varsa o şifreleri görmek için hesabınızın şifresinin bilinmesi lazım.

Bir temel belirleyin, siteye göre şifredeki yeri değiştirin, mesela şifre 12345 her yerde sabit kalacak ama burası için 12345technopat olacak, Facebook için 12345facebook şeklinde. N11 için 12345n11, ahmet sitesi için 12345ahmet gibi hem unutmayacağınız hem de ele geçirilse bile robotlar tarafından denendiği için diğer hesaplarınız bir nebze olsun güvende kalmış olur.

Hesabınızda kilit varsa o şifreleri görmek için hesabınızın şifresinin bilinmesi lazım.
Şu an da unuttuğum bir şifrem yok ve google üzerinden kayıtlı olanları rahatlıkla görebiliyorum. Yine de teşekkürler.
Firafox bu şifreleme desteğini sağlıyor. Yani kendisi güçlü bir parola oluşturabiliyor.
Google chrome kullanıyorum.

Şu an da unuttuğum bir şifrem yok ve google üzerinden kayıtlı olanları rahatlıkla görebiliyorum. Yine de teşekkürler.

Google chrome kullanıyorum.
Öyle değil Windows'un şifresi var mı?

Yalnız bu sosyal mühendislik saldırıları için doğrudan hedef olmak demek. Kaldı ki platform bazlı brute-force saldırılarında da password list içerisine platform adı da yazılıyor genelde. Oldukça güvensiz bir yöntem şahsi fikrim. Ana şifre bir defa ele geçirilirse, diğer tüm platformlar teker teker düşer.

Şifre için öneri vermek yerine iki aşamalı doğrulama olan platformlarda Google Authenticator veya Microsoft Authenticator gibi servisleri kullanmanızı öneririm. Cihazınızdan onay almadığı sürece şifreyi de bilse giriş yapamıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…