Ücretsiz VPS önerisi

yigitemrecebi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben ücretsiz bir VPS almak istiyorum ama bu konuda fazla cahilim. O yüzden birkaç sorum var. Cevaplarsanız çok sevinirim:

1) Bu sunucu kurarken benden adres ve telefon numarası bilgilerimi istiyor ancak ben bu tarz bilgilerimi paylaşmayı pek de istemiyorum doğrusu. Bu bilgileri paylaşmadan bir VPS edinebilir miyim? Ve bu firmalar benden neden bu bilgileri istiyorlar?

2) Server kurulum ekranında bir suru işletim sistemi seçeneği var ve ben kendimi biraz içinde boğulmuş hissediyorum. Hangisi neden kullanılır, neyin ne artısı ne eksisi var pek de bilmiyorum. Bu işlemti sistemi seçimi için ne önerirsiniz?

3) Ayrıca bazı siteler benden domain adresi istedi ama benim domain adresim yok. Ayrı olarak başka yerden bir domain almam gerekiyor mu? Yoksa benim onlara girdiğim domaini onlar mı oluşturuyor? O kısmı tam anlayamadım.

Bunları başka öneriniz, tavsiyeniz vs. varsa "Filanca firmadan VPS al. Şöyle iyi böyle kötü." falan diye mesela. Hepsine açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Öneri için teşekkür ederim. Eğer bilginiz dahilindeyse 123 diye sıraladığım diğer sorulara da cevap verir misiniz?

1- yasal olarak toplamalılar.
2-Ubuntu veya CentOS iyi olur.
3-domain almadan da kullanırsın. Sana IP adresi verilir ondan girersin. Domain daha profesyonel olması içindir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı