UEFI bilgisayara Linux Kali 64 bit kurmak

Kemal KÖSEDAĞ

Hectopat
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Teknikeri
Bilgisayarımın UEFI sistemi var. Udemy sitesinden bir eğitim satın aldım. Normalde VirtualBox'dan sanal makine oluşturmam gerekiyor fakat bende 2 bilgisayar olduğu için ben laptopa Linux/Kali'yi kurmak istiyorum.

Disk oluşturuyorum ama flash bellek başlatılacakken "transmemory has been blocked by the current security policy" hatası alıyorum. USB hazırlarken "ISO yazdır ve DD yansıma" şeklinde 2 farklı yer çıkıyor ikisini de denedim. Normal BIOS için kurulumu da denedim UEFI GPT bölüm düzeyini de denedim. Ama olmadı aynı hatayı alıyorum. Sorun nedir? USB yazılırken bir sıkıntı yaşamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Secure boot kapatma bölümü de kapalı Bios da.

Yani Secure Boot ayarını değiştiremiyorsunuz, öyle mi? İlginç. Biraz internetten araştırdım bu durumu ve BIOS'unuzda "Supervisor Password" adlı bir seçenek varsa buna gelip bir şifre ayarlamalısınız. Şifreyi ayarlayıp ayarları kaydedin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Ardından ayarladığınız şifreyle BIOS'a girip Secure Boot ayarına bakın. Bu şekilde değiştirebilenler olmuş gördüğüm kadarıyla: Cannot Disable Secure Boot

Hemen deniyorum.
Şifre koydum. Boot Secure menüsü açıldı. Fakat yine aynı problemi alıyorum.
Sorun çözüldü. Yardımların için çok teşekkür ederim Sterben. Dediğin gibi secure boot la ilgili fakat secure boot açıkken efi ayarlarında x64 bölümü varmış. Kurcalarken buldum onu en üst bölüme aldım sorun düzeldi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…