UEFI bilgisayara Linux Mint kurma

  • Konuyu başlatan Ruter
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.867
Rufus üzerinden GPT olarak yazdırman gerekiyor, kurulumda "Windows'un yanına kur" değil de, "başka bir şey" seçeneğini seçerek kendin EFI bölümü oluşturman gerekiyor.
 
Rufus üzerinden GPT olarak yazdırman gerekiyor, kurulumda "Windows'un yanına kur" değil de, "başka bir şey" seçeneğini seçerek kendin EFI bölümü oluşturman gerekiyor.
GPT olarak değil de MBR/BIOS olarak yazdırdım. MBR ve Gpt BIOS güncellemesiyle değişebilen şeyler mi? Çünkü bilgisayarı aldığımdan beri MBR/Legacy kullanıyorum. Güncelledikten sonra UEFI geldi. Son olarak EFI bölümü için ne kadar gerekli?
 
GPT olarak değil de MBR/BIOS olarak yazdırdım. MBR ve GPT BIOS güncellemesiyle değişebilen şeyler mi? Çünkü bilgisayarı aldığımdan beri MBR/Legacy kullanıyorum. Güncelledikten sonra UEFI geldi. Son olarak EFI bölümü için ne kadar gerekli?

Eğer sistemin UEFI ise MBR yazdırman doğru değil. Muhtemelen bu yüzden sorun yaşıyorsun.

EFI alanı için 100 MB ile 250 MB arası yazıyor. Mint Ubuntu tabanlı olduğu için burada yazılanları yapabilirsin.
 
Eğer sistemin UEFI ise MBR yazdırman doğru değil. Muhtemelen bu yüzden sorun yaşıyorsun.

EFI alanı için 100 MB ile 250 MB arası yazıyor. Mint Ubuntu tabanlı olduğu için burada yazanları yapabilirsin.
Evet ama sistemim UEFI değildi, BIOS güncellemesiyle beraber UEFI seçeneği geldi. Partition Wizard'dan baktığım zaman disklerim GPT gözüküyor ama bu değişken bir şey mi?
 
Bu konuda pek bilgili değilim ama UEFI desteği geldiğine göre GPT olarak yazdırman daha doğru olur.
Hocam EFI, SWAP ve Ext4 bölümü oluşturdum. Daha sonrasında kurmayı denediğimde kurucu çöktü gibi bir hata aldım. Usb'yi GPT olarak yazdırdım dediğiniz gibi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı