Çözüldü UEFI BIOS nasıl kapatılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

quarest

Megapat
Elimde ixtech marka eski bir laptop var, MBR BIOS desteklediği halde UEFI BIOS açık sanırım diğer konulara baktığımda hatanın sebebinin bu olduğu söylenmişti, BIOS arayüzünde eksiklikler var ve UEFI BIOS / MBR BIOS seçeneğini bulamadım.
Aldığım hata şuydu (ana PC de olduğum için Google'dan aldım):

efi-shell.png

Bu arada BIOS'u UEFI ile karıştırmayın, şu eski mavi beyaz BIOS'lardan fakat boot sekmesinde boot mode select veya legacy - UEFI ile alakalı bir şey yok.

Bir de boot aygıtlarının hepsinin başında UEFI var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Olayın UEFI BIOS ile bir ilgisi oladuğunu düşünmüyorum. EFI Shell genelde aygıtta boot edecek cihaz olmayınca çıkıyor. Yani dahili depolama arızası genelde.

Yine BIOS içinden Boot Mode ayarını Legacy only yaparsanız UEFI kapanmış olur.
Olayın UEFI BIOS ile bir ilgisi oladuğunu düşünmüyorum. EFI Shell genelde aygıtta boot edecek cihaz olmayınca çıkıyor. Yani dahili depolama arızası genelde.

Çözüm

Teşekkürler hocam.

Boot edecek cihaz derken, sabit diskdenmi bahsediyorsunuz?

Hocam haklıymışsınız, BIOS'ta boot seçeneklerinde boot edecek bir aygıt gözükmüyor fakat USB'den boot etmeye çalıştığımda da yine aynı ekran geliyor, USB'yi sabit disk olarak kullanamaz mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı