Çözüldü UEFI boot Legacy olmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba. Laptopa Windows 7 kuracağım ama kurulumda hata alıyorum. Çözüm olarak boot mode kısmını UEFI'den legacy yapın diyordu ama benim BIOS'ta boot mode değiştirme yok, ya da ben bulamadım. Boot menüsünde fastboot var. Acaba o etkinken UEFI, devre dışıyken de legacy mi oluyor?

CSM'i etkinleştirince UEFI mi legacy mi seçebiliyorum. Çok teşekkür ederim.
Ne güzel, bilginiz olsun Windows 7 için CSM açık kalmalı, eski sistemlere desteği o getiriyor, daha sonradan bir nedenden ötürü kapatılırsa (BIOS'un varsayılanlara döndürülmesi vs.) Windows 7 boot edilmeyebilir.

Bende Pentium laptop var Windows 11 rahat kaldırıyor niye öyle oldu sizde ya?

Sanırım markadan da kaynaklı biraz. 2 sene önce kardeşime almıştık, markası ilife, EBA'ya girsin bir de müzik yapsın diye. Şu an tek umudum internete ve girsin yeter.

Şu altta network, Storage vs. var onları da legacy yapmam gerekli mi?

Son düzenleme:
O konuda bilgim yok, gerekmeyebilir. Eğer ağ bağlantısı ile ilgili bir sıkıntı falan olursa deneyebilirsiniz.

Hepsini legacy yaptım PC açılmıyor. Tüm gece BIOS pilini aradım sökeyimde sıfırlansın duye, meğerse BIOS pilide gömülüymüs. Bir arkadaşın laptopunda bataryayı 24 saat sökülü bırkınca BIOS sıfirlanıyormus. Bekliyoruz bakalım. Olmadı rafa kaldıracagız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…