UEFI boot Support nedir?

Maden suyu

Hectopat
Daha fazla  
BIOS menüde böyle bir ayar var. Şimdi ben bunu aktifleştirdiğim zaman bilgisayarım UEFI desteklemiş mi oluyor?

Hayır Windows'un da Legacy yerine UEFI olarak kurulması gerek, bunun için HDD/SSD'nin de yeniden biçimlendirilmesi gerek. BIOS'ta o ayarı değiştirseniz bile sistem Windows ekranına gelmeyebilir çünkü UEFI bir sistem mevcut değil. Formatla UEFI bir işletim sistemine geçebilirsiniz, sisteminiz UEFI destekliyor anlaşılan.

Sistemim eski bir sistem ben de şaşkınım şu an.

Sistemim eski bir sistem ben de şaşkınım şu an.

Şimdi ben format atacağım UEFI olarak kurulum yapabilir miyim? Windows 8.1 kuracağım bu arada.

Sistem özeliikleriniz veya laptop/masaüstü modeliniz nedir? UEFI 2. ve 3. nesilden itibaren varlığını olan bir yapı.

Dosya Ekleri

• 20220912_140439542.jpg
    429,9 KB · Görüntüleme: 102
Sistem özellikleri.

Samsung laptoplarda oluyor bu durum ancak hard diski GPT haline çeviremediğiniz zaman ve kurulumu hallledemediğiniz zaman bootloop olayı oluyor. Bende Celeron işlemcili böyle bir laptopta denemiştim ancak bir türlü beceremediğimden yine legacy olan haliyle kurulum yapmıştım.

UEFI 2. ve 3. nesilden itibaren varlığını olan bir yapı.
İşlemciniz bu yapıya uyduğu için UEFİ sistem kurabilirsiniz, yeniden format atmalısınız sadece.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…