Rehber UEFI Bootloader Onarma

@Recep Baltaş sorunum çözüldü teşekkürler. Ben eski bilgisayarımda ki Harddisk ile çözdüm ama eski Harddisk'i sıfırlamama rağmen bilgisayarı açarken iki işletim sistemi olup bir tanesini seçmem gerektiğini görüyorum. Ben bu Harddisk'i D diskine nasıl dönüştüre bilirim?
 
Merhabalar, kardeşimin bilgisayarında yaklaşık iki ay önce yapılan windows güncellemesi akabinde açılmama problemi meydana geldi. Bilgisayar açılırken ''Sorun Gider'' ekranında takılı kalmaktaydı. Otomatik onarımlarla ve geri yükleme seçenekleri ile düzeltme yapılamadı. Bende yeni bir WIN10 iso dosyası barındıran usb bellek oluşturarak bilgisayara basit olduğunu düşündüğüm format atmak üzere işe başladım. Yaşadığım sorunun kaynağı olduğunu düşündüğüm olayı da bu aşamada yaşadım. Eski dosyaları ''windows old'' klasörü altında koruyarak Yerel Disk C:'ye kurulum yapmaktansa ''Oraya hiç dokunmayayım kalsın herşeye erişiriz'' düşüncesiyle tamamen boş olan Yerel Disk D: de kurulumu başlatım. İlk başta kurulum sorunsuz tamamlandı ve ''Ayarlar Yapılandırılıyor'' yazan ekran açıldı. Birkaç dakika sonra bilgisayar kapandı ve ilk Windows yükleme ekranı geri geldi. Kurulum yapılacak diskin seçildiği aşamada sadece bir tane 4MB boyutunda disk gözükmekte. Buradaki yöntemi takip ederek disk ile ilgili problemi düzeltebilirim diye düşünerek yukarıdaki adımları takip etmeye başladım. 6. aşama akabinde sabit diskim 1 TB olmasına rağmen az önce de belirttiğim gibi 4MB'lık disk gözükmekte. Ayrıca BIOS'taki Sorage bölümünde de Harddisk gözükmemekte. Bilgisayar ASUS X541UJ modeli. Bilgilendirmeleriniz ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
 


Abi valla sen olmasan biz ne yaparız ya Hayatımı kurtardın sayılır. Çok teşekkür ederim.
 
@Recep Baltaş create partition efi komutunu girdiğim zaman uzun bir süre hiçbir şey olmuyor daha sonra da virtual disk service error : işlem zamanı aşıldı diyor ne yapabilirim?
 
@Recep Baltaş Hocam ben bilgisayarı sıfırlarken kapandı kendi kendine. Sonra başka bir bilgisayardan Rufus ile Win10 yükledim flash a. Ama laptopa takıyorum boot ekranında ne Hard Diski görüyor, ne benim flashı. Bios ekranından boot menüsüne geliyorum. Nerede hata yaptım anlamadım.
 
Bu rehber için teşekkürler High Sierra kurulumu kendi kendine windows efi silmişti şuan tekrar windowsa dönebildim.
 
@Recep Baltaş Abi selam nasılsın ? Konu leziz olmuş fakat ufak bir sorunum var açıkcası yardımına ihtiyacım var. Benim bilgisayarımda iki tane işletim sistemi yüklüydü biri windows 7 diğeri windows 10 oynadığım bir oyunda windows 7 daha performanslı çalıştığı için ayrı bir ssd'ye kurmuştum. M2 diskimde ise windows 10 kuruluydu. Windows 7 yi kullanmadığımı fark ettim ve çıkardım başka bilgisayara taktım. Bilgisayarımı açmaya çalıştığımda windows 10'un kurulu olduğu m2 yi boot edemediğini fark ettim. Format usb takıp sistem kurtarma ekranından cmd açıp "bootrec /rebuildbcd" gibi birçok komut kullandım bilmeden... Şuan sistemim açılmıyor ve usb boot etmeye kalktığında Windows Boot Manager penceresi içerisinde File,: \EFI\Microsoft\Boot\BCD Status: 0xc000000f hatası alıyorum sence ne yapmalıyım ? Hiçbir şekilde boot yapmıyor. Teşekkürler şimdiden sağlıklı günler.


Not: Şuanda usb sürücüme tekrardan windows 10 kurulumu yapıyorum herhangi bir gelişme olursa mutlaka belirtirim.
Sorunumu kendim çözmüş gibi oldum bilgilendirme olsun diye burayada yazmak istiyorum. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız format usb'nizi baştan kurun Sağlıklı günler.
 
Son düzenleme:
@Recep Baltaş Selamlar. Bu konu ile ilgili olabileceğini düşündüğüm bir problem yaşıyorum. Bilgisayarı her açtığımda önce otomatik olarak biosa giriyor. Bir değişiklik yapmadan biosdan çıktığımda sorunsuz boot ediyor. Bios ayarlarımı sıfırladım düzelmedi. Bios pilinin bitmek üzere olabileceğini düşündüm değiştirdim düzelmedi. Donanımsal olabileceğini düşündüm. Bilgisayara takılı donanımlarımı çıkarıp denedim düzelmedi. Daha sonra disk yönetiminden baktığımda windows kurulu olan diskin EFI bölümünün gözükmediğini farkettim. Bios boot ayarlarında da hdd ve 2. satadan bağlı ssd gözüküyor. Boot önceliği seçim kısmında ise mp510 m2 ssd için force diye bir seçenek çıkıyor. Hiç birini seçmesem yada ilginç bir şekilde hdd boot manageri seçsem bile pc sorunsuz ve hızlı bootlanıyor. Tek problem ilk açılışta veya yeniden başlatma durumunda önce biosa girmesi. EFI bölümü windows kurulu m2 ssd den kendi kendine silinmiş ve/veya zarar görmüş olabilir mi acaba? Çözümü bu şekilde mi uygulamam lazım?
 

Dosya Ekleri

  • diskyyy.png
    43,7 KB · Görüntüleme: 176
Bende efi bölümü mevcutta var ama bilgisayarım sadece güvenli modda boot ediyor. Buna sebep olan da bir elektrik kesintisi. Normal boot etmesi için sanırım bootloader onarımı yapmam lazım ama efi bölümüm hali hazırda dururken nasıl yapacağım? Teşekkürler.
 

Ben USB'siz yaptımda bir şey olur mu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…