Rehber UEFI Bootloader Onarma

Paylaşımınız gerçekten problemi çözüyor fakat her güncelleme sonrasında aynı problemi tekrar yaşıyorum EFI bölümü olmasına rağmen onu görmüyor . Bu konuda tekrar desteğiniz bekliyorum emeklerine sağlık

Birden fazla disk kullanan arkadaşlar için bir uyarıda bulunmak istiyorum. Mutlaka kullanan vardır. Bahsedeceğim sıkıntıyı dalgınlıklarına gelebileceği için yaşayabilirler.

Kurulum USBsinden boot yaptığınızda eğer birden fazla disk kullanıyorsanız ve Windows kurulu olan disk SATA 1 de takılı değil de SATA 2 veya daha sonrasına takılı ise sistem harf atamasını aşağıdaki durumlara göre yapar;

(Windows kurulu sürücü SATA 2 de olsun.)

1) SATA 1 de takılı bir disk varsa C harfini bu diske atar. Windows kurulu diske ise D harfini atar.

2) Diyelim SATA 1 de takılı bir disk yok. İlk okuduğu port SATA 2 olduğu için Windows kurulu diske C harfini atar.

Yani özetle harf ataması sata portu okuma sırasına göre verilir. Önce Sata portları sonra PCI Express deki nvme sdd ye harf vermeye başlar. Kurulum USBsine ise en son harf verir.

Windows yüklü olan sürücüye hangi harf verildiyse bcdboot komutunda o harfi yazmanız gerekiyor. Buna dikkat edin.

Son düzenleme:
Bu konu 1 günümü aldı çok uğraştım fakat en sonunda hallettim hayat kurtaran bir rehber çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Daha önce bu sorunla karşılaşınca format atıyordum şimdi sayeniz de 5 dakikada çözdüm. 9 yıl önceki post şimdi işime yaradı teşekkürler.

Herkese merhabalar. Konu hortlatma olsun biraz da, gören olursa yardımlara açığım.
Şimdi kurulum USB'sini taktım, cmd'yi çalıştırdım, diskpart ile diskleri listelediğimde ise Windows'un yüklü olduğu 256GB Adata SSD'nin listede olmadığını görüyorum. Bu durum neyi gösteriyor? Sanıyorum cevabı biliyorum ama, olur da başka şeyler söyleyebilecek birisi vardır belki

Hocam EFI ve boot menüdeki UEFI, legacy sekmelerinin olduğu bölüm gitti pek anlamıyorum sizin yönteminiz işe yarar mı?

16.adımda failure when attempting to copy boot files hatası alıyorum yardım edecek var mı?

EFI bölümüne harfi başarılı bir şekilde atadın mı?

Kod:
list part

Ya da.

Kod:
list vol

Yazarak tekrar EFI bölümünün harfi görünüyor mu bak.

Ayrıca.

Kod:
bcdboot C:\Windows /l tr-tr /s F: /f ALL

Kodundaki harfleri doğru yazdığına emin ol.

Son düzenleme:
ustam çözdüm saolasın

Abi döktürmüşsün be eline koluna sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…