UEFI disable yapılınca bilgisayar açılmıyor

whitrex

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, RX6600 ekran kartı kullanıyorum. Anakartım Gigabyte A520M S2H ve smartaccess Memory özelliğini açabilmem için BIOS'tan CSM'yi kapatıp re-size bar özelliğini açmam lazım fakat CSM'yi disable yaptığım zaman kaydedip çıkıyorum bilgisayar kendini yeniden başlatırken tekrar BIOS'a atıyor ve açılmıyor. CSM'yi enable yaptığım zaman düzeliyor, bu özelliği nasıl kullanabilirim bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem LEGACY olarak MBR biçiminde kurulu. UEFI yaptığında INACCESIBLE_BOOT_DEVICE mavi ekran da alabilirsin, Reboot and Select Proper Boot Device hatası da alabilirsin veya direkt BIOS ekranına da düşebilirsin.

CSM kapalıyken UEFI devreye girer. CSM'i kapatıp tekrar kurulum yapman gerekecek. Disk seçme bölümünde de Shift+F10 kombinasyonu ile CMD açıp, DISKPART üzerinden diski MBR'den GPT'ye çevirmen gerekecek. GPT yaptıktan sonra disk seçme ekranında Yenile diyip, Windows'u kuracağın diski seçip, yeni bölüm oluşturup devam edeceksin.

DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK x (x yerine Windows'u kuracağın diskin numarası kaç ise onu yazacaksın.)
CLEAN
CONVERT GPT

Temiz format ile UEFI kurman gerekli. Windows kurulum USB'si ayarla bir tane. Disk seçme bölümünde arkadaşın dediği gibi Shift F10 ile CMD açıp kuracağınız diski convert GPT yapmanız gerekli. Yaptıktan sonra Windows'u kurun çözülecektir sorununuz.

Aga bir aralar Technopat videosunu yapmıştı Gigabyte anakartların bir kısmında UEFI kapatınca açılmıyordu.

Windows'u UEFI olarak kurduysan UEFI açıkken Windows açılır. CSM olarak kurduysan CSM açıkken Windows açılır.

UEFI kurulumda her türlü açılır, CSM açık ya da kapalı fark etmez, sadece MBR kurulumda CSM kapatılamaz.

Format dışında bir yolu daha var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…