Çözüldü UEFI ile BIOS kurma işlemi nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Odidy

Decapat
Daha fazla  
Benim ekran kartı AMD Radeon RX 6500 XT, işlemci ise CPU12th gen Intel(R) Core(tm) i3-12100F4 cores. Monitör de NVIDIA markalı tam bir aşure paket.
Resizable bar açmak için BIOS'a girmeye çalıştım, F10 del+F8 F12 vb bunları kullandım olmadı sonra biraz araştırdım AMD'nin BIOS yerine geçen UEFI diye bir yazılımı varmış. Ekran kartım AMD olduğu için UEFI kurmak mantıklı mı ve nasıl yapabilirim ben bunu? Ve tabii resizable bar açmak için de BIOS'a girmem lazım onu da bilmiyorum.

Çözüm

Aynen, hiç uğraşmana gerek yok. Tüm UEFI avantajlarından faydalanıyorsun. @Odidy CSM kapalı mı? Hatırladığım kadarı ile Resizable Bar çalışması için kapalı olması lazım.
Shift basılı tutarak yeniden başlat.

Gelişmiş Seçenekler>UEFI Donanım Yazılımı Ayarları

Bu şekilde BIOS'a girersin.

Shift basılı tutarak yeniden başlat.

Gelişmiş seçenekler>uefı donanım yazılımı ayarları.

Bu şekilde BIOS'a girersin.

Sağ ol BIOS'a girdim ve resizable Bar'ı aktif ettim kullanmaya başladım. Bende UEFI değil de MSI Click BIOS varmış. UEFI kurulabiliyor mu yoksa MSI varyantını mı kullanmam gerekiyor?

Windows+R yap ve msinfo32 yaz. BIOS modu ne gözüküyor?

Benim bildiğim MSI Click BIOS, kendi başına UEFI özellikli bir BIOS.

Windows+R yap ve msinfo32 yaz. BIOS modu ne gözüküyor?

Benim bildiğim MSI Click BIOS, kendi başına UEFI özellikli bir BIOS.
Baktım bios mode uefi yazıyor burada sıkıntı yok. Ama bios ekranı MSI CLİCK BİOS 5 olarak karşıma çıkyıyor. Diğer herkeste UEFI'nın kendi ekranı var ama bunda yok.

Baktım bios mode uefi yazıyor burada sıkıntı yok. Ama bios ekranı MSI CLİCK BİOS 5 olarak karşıma çıkyıyor. Diğer herkeste UEFI'nın kendi ekranı var ama bunda yok.

Sistemsel bir fark yok, sadece görsel/arayüz farklı. UEFI ekranı istemendeki sebep nedir? Sorun varsa yardımcı olurum.

Sistemsel bir fark yok, sadece görsel/arayüz farklı. UEFI ekranı istemendeki sebep nedir?

Ekran kartım AMD olduğu için performansıma katı yapacığını gördüm araştırınca. Yani mode UEFI diyor ama görsel MSI yine de performansa iyi etki eder herhalde uğraşmaya gerek yok görüntü için değil mi?

Aynen, hiç uğraşmana gerek yok. Tüm UEFI avantajlarından faydalanıyorsun. @Odidy CSM kapalı mı? Hatırladığım kadarı ile Resizable Bar çalışması için kapalı olması lazım.

Çözüm
Hiç bakmadım ona ama hem biosta hem amd radeon yazılımında etkin gözüküyor resizable bar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…