UEFI Kurulumdan Sonra İşlemcinin 1.36 GHz Hızına Sabitlenmesi

Kiren

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bilgisayarı ilk aldığımda UEFI kurulum yapmamıştım. Ufak tefek sorunlar vardı fakat akıcı bir şekilde oynayabiliyordum. 2 ay sonra UEFI kurulum yaptıktan sonra işlemci hızının sabit olarak 1.36 GHz hızına sabitlendiğini fark ettim. Ne kadar yük binerse binsin sabit olarak hep 1.36 GHz de kalıyordu. Bunun bir çözümü var mı? Cevaplarsanız sevinirim.

Anakart: Asus A320M-K
İşlemci: Amd Ryzen 3 1200
Kasa+PSU: Thermaltake Versa H-25 500 W

Not: UEFI kurulum yapmadan 1 saat önce BIOS sürümümü güncellemiştim. Bu yüzden hangisinin sorun yarattığını bilmiyorum. BIOS ayarlarını Default olarak kullanıyorum.

cpugg.png

Aida64 veya Prime95 ile stres testi yaparken CPU-Z gibi bir programdan ekran görüntüsü atabilir misin?

Dostum 2 hafta önce Aida64 ile strest testi yaptım fakat yerinden kıpırdamıyor bile. Ne olursa olsun hız sabit olarak 1.36 GHz de kalıyor. Sadece kullanım değişiyor.

Ayarlardan güç tasarrufu açılmış olabilir.

Güç tasarrufu hem BIOS ayarlarından hem de Windows Güç Seçeneklerinden en yüksek ayarda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı