UEFI laptopta BIOS görünümü eski

DobermanLover

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhabalar. Yaklaşık 2 yıl önce aldığım Acer E5 serisi bir laptop kullanıyorum oyun oynamadığım için gücü yetiyordu. UEFI teknolojisini duyduktan sonra merak ettim ve BIOS'u açtım. UEFI yazan bir bölüm var BIOS'ta ve enter yaptığımda eski ve UEFI olarak BIOS'u seçme şansı veriyor. Şu anda UEFI seçilmiş durumda. Benim anlamadığım UEFI için BIOS'un yeni hali ve arayüzü farklı deniyor, gördüğüm kadarıyla da çok fark var fakat benim BIOS'um eski tip düz BIOS acaba benim bilgisayarım UEFI destekliyor mu ve destekliyorsa neden geleneksel bir görünümü var? Teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI desteği tasarım da yeni olacak demek değildir. Masaüstü bilgisayarlarda tasarım her zaman değişik olsa da dizüstü bilgisayarlarda tasarım eski olabiliyor. Hatta laptoplarda eski tasarım daha yaygın. UEFI desteği tasarım eski olsa da olabilir yani.

Bayagi bir arastirdim E5 serilerinin UEFI destegi yokmus. En azindan benim bulduklarim öyle
Tam modelini verebilir misiniz? @DobermanLover
E5-573 ama sonunda U olan modelle falan karıştırmayın onlar fiyatlar artınca düştü piyasaya uygun fiyatla benimki düz E5-573 BIOS'ta UEFI yazıyor bakarsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…