UEFI Modda SSD ve ya HDD Görmüyor

slifer

Hectopat
Makaleler
1
İyi günler, bugün yeni SSD aldım ve bir Mac kurulumu yapayım dedim. UEFI modunu açmak istedim ancak F2 ile boot etmeye bastığımda HDD veya SSD leri görmüyor. Sadece usb, ipv4 ve ipv6 gibi bir şey çıkıyor. Bunu nasıl düzenleyebilirim? Laptopum Monster W350SKQ.

1PQLRY.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende var, sadece Legacy modda Windows'u boot edebiliyorum ya da kurulum yapabiliyorum. Dünden beri araştırıyorum ancak elle tutulur bir çözüm hala bulamadım. Uefi olarak hazırlanmış bir Windows Usb ya da Dvd'si ile kurulum yapın dendi ancak onu en son denicem, şimdilik format atmadan bunu aşmayı deniyorum.

Yani şöyle bir durum var. UEFI ile hazırlanmış bir Windows USB yada CD hazırlasakta biostan harddiskleri gösteremedikten sonra nasıl format atacağız? Benim anlamadığım nokta şuan bu.

O noktada benim de kafam karıştı biraz açıkçası. Sanırım Uefi olarak hazırlanmış bir Windows kurulum Usb'si ile kurulum yapınca Harddisk görülür hale gelecek. Ben şu an Rufus adlı program ile Usb'ye Uefi Win 8.1 yazdırıyorum, bittiği an Uefi moda alıp kurulum deneyeceğim. İşe yarayıp yaramadığını burada da söylerim.

Rufus adlı programla Usb'ye Win 8.1 kurulum dosyasını Uefi modunda yazdırdım. Aynı programı kullanırsanız siz de Gpt Uefi seçeneklerini görürsünüz, diğer programlarda nasıl işliyor bilmiyorum. Bios'u Uefi moduna aldığım zaman yeni kurulum Usb'si ile kurulum ekranına ulaşabiliyorum, yani işe yaradı bu yöntem. Şimdi tüm verilerimi yedekleyip temiz bir Uefi kurulum yapacağım ve hard diskimi yeniden bölümlendireceğim. Umarım sizin de işinize yarar. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı