UEFI nedir?

ClintEastwood

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
UEFI Windows 8.1 kurulumu yapmak gibi bir sürü konu, mesaj ve video ile karşılaştım. Nedir bu UEFI?

UEFI donanımların işletim sistemiyle direk olarak haberleşmesi ve donanımların hızlı bir şekilde Boot edilebilmesidir.
Makalemize bakabilirsiniz; UEFI Nedir? - Technopat

Seni cezbedecek bir şey söyleyeceğim. Hızlı açılım, anakart logosu

Olmasa da olur denilecek bir şey sanırım. Yanlış mıyım? Yoksa çok önemli mi?

Yani bilgisayar hızlı açılsın, oyunlar hızlı yüklensin diye SSD alıp Windows'u ona kurun diyorlar. Ama ben bilgisayar hızlı açılmasın 200 lira cebimde kalsın diyorum mesela. Onun gibi bir şey mi yani?

Olmasa da olur fakat gerekli diye düşünüyorum.

Yani bilgisayar hızlı açılsın, oyunlar hızlı yüklensin diye SSD alıp windowsu ona kurun diyorlar. Ama ben bilgisayar hızlı açılmasın 200 lira cebimde kalsın diyorum mesela. Onun gibi bir şey mi yani?

Bu senin tercihin

Yani bilgisayar hızlı açılsın, oyunlar hızlı yüklensin diye SSD alıp Windows'u ona kurun diyorlar. Ama ben bilgisayar hızlı açılmasın 200 lira cebimde kalsın diyorum mesela. Onun gibi bir şey mi yani?
SSD'nin hızı Boot bittikten sonra işe yarıyor. Yani Windows'ta veya Mac, Linux vs.
Boot sırasında bir etkisi yok SSD'nin. Mekanik olmadığı için HDD boot kısmında hızlı boot eder o kadar.
Diğer bileşenlerinde hızlı boot edilebilmesi için UEFI şart.

Bilgisayarın hızlı açılmasına yardımcı olur. Ama sadece SSD hızlı açılmasını sağlamaz. UEFI artık şart gibi bir şey sürekli gelişiyor sistemler alacaksan UEFI bir sistem al bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…