Emektar laptopumun format vakti gelmiş, bu güne kadar defalarca formatlandı lakin kendim hiç atmadım.
PC'mde UEFI kurulum özelliği var mı? Varsa neyin nasıl yapılacağına dair rehber olarak nereden bakabilirim?
Berbat açılar için kusura bakmayın daha net çekemedim.
Hızlı açılan bir Windows istiyorsanız kurulumu UEFI olarak gerçekleştirmelisiniz. İşte UEFI kurulum için Windows 10 USB hazırlama rehberimiz. UEFI, yani
Temiz bir Windows 10 kurulumu için en iyi yöntem olan UEFI kurulumu detaylıca anlatıyoruz. Satın aldığınız bilgisayarla birlikte gelen çöp yazılımlardan 9 Ekim 2016
UEFI Boot seçeneğinde iken enter tuşuna basıp ok işaretleri ile enabled'ı seçin ve enter tuşuna basın sonrasında Save & Exit menüsünden "save changes and reset" seçenğini seçip onaylamanız UEFI boot'a geçişinizi sağlayacaktır. Sonrasında bir üstteki arkadaşın attığı linklerde anlatılanları yapmanız yeterli olacaktır.
Windows 7 kurmak isterseniz Windows 7'nin istediğiniz sürümün ISO dosyasını indirerek kurabilirsiniz. Adımlar hepsinde aynı, tek fark ISO dosyası ve kurulum esnasında olan basit adımlar.
Laptopun UEFI özellikli olduğundan emin miyiz? eski PC'lerde UEFI bulunmadığı söyleniyor. Şu an kurulu sistemde UEFI kurulum yapılmadığı görülüyor formatçı arkadaş UEFI olarak kurmamış yani.