Eski sistemime MSI RX 570 aldım, sürekli boştayken ya da oyundayken ekran tek bir renkte sesli bir şekilde donup kalıyordu. Tanıdık bilgisayarcıya götürdüm senin anakartın eski UEFI yok bu ekran kartı UEFI'li anakartta düzgün çalışır dedi, böyle bir şey var mı arkadaşlar? UEFI'li anakart mı almam lazım?
Bu arada ekran kartını garantiye yolladım, testleri yapıldı sağlam çıktı.
Anakart: Gigabyte GA-970A-DS3 (rev. 1.1)
FurMark, grafik kartının performansını ölçmek için render algoritmalarını kullanan çok yoğun bir OpenGL testidir. Furmark, özellikle GPU'yu aşırı ısıtmak için uyarlanmıştır ve bu nedenle FurMark, grafik kartı için iyi bir stabilite ve stres testi...
FurMark, grafik kartının performansını ölçmek için render algoritmalarını kullanan çok yoğun bir OpenGL testidir. Furmark, özellikle GPU'yu aşırı ısıtmak için uyarlanmıştır ve bu nedenle FurMark, grafik kartı için iyi bir stabilite ve stres testi...
BIOS bütün sürümlerini denedim, şu an sondan bir önceki (F6) yüklü. 2 aydır uğraşıyorum çözemedim. Bazen düzeliyor, tamirciden geldiği gün Furmak'ta hiç donmadı oyunlar çalıştı, sonraki gün başladı donmalar.
FurMark açınca birkaç saniye sonra turuncu renkte donup kalıyor ekran yine de resim çekebildim.
Radeon ayarlarından hızını 1000MHz'e düşürüyorum yine donuyor.