UEFI sistem Windows logosu ile açılma sorunu

ALTERNO

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar masaüstü bilgisayarıma UEFI BIOS Windows 10 kurdum. İzlediğim videolarda UEFI BIOS kurulu sistemlerde bilgisayar açılırken anakart logosuyla açılıyordu. Yani yükleme sayfasında. Ama benim bilgisayarım hala Windows logosuyla açılıyor. Bu sorunun çözümünü bilen cevap yazarsa çok makbule geçer.

Anakart modeli = Asus M5A97
Secure boot desteklemiyor.
BIOS güncel durumdadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Asus anakartlarda fastboot özelliği mevcuttur. Belkide bunu aktif ettiğinden post ekranını geçiyordur.
Bıosu kontrol edebilirsin.

Teşekkürler...

evet haklısın uefi kurulum yapıldıysa asus yazması lazım yada hiç yoktan windows logosu görünmemesi lazım legacy olarak format atılmış olabilir bunu anlamak için disk yönetimini açın orada ki disk bölümlerinde kendi ayırdığın hariç ekstra bölümler olması lazım efi gibi bunlar var mı kontrol et

Merhaba,

Asus anakartlarda fastboot özelliği mevcuttur. Belkide bunu aktif ettiğinden post ekranını geçiyordur.
Bıosu kontrol edebilirsin.

Teşekkürler...
Z68 platformunda böyle bir özellik BIOS'ta yok. Defalarca UEFI kurulum yapmış biri olarak söylüyorum, Z68 anakarta UEFI kurulum yapıyorum lakin klasik olarak boot ediyor. UEFI'nin en bilinen ve kullanılmasını gerektirecek özelliği hızlı boot etmesidir. Bunu Z68 anakartta yapamıyorsak UEFI'den banane Neden anakartı UEFI diye pazarlıyosunuz sayın ASUS yetikileri? UEFI'nın z68 platformuna 3 tb ve üzeri destek vermesi haricinde hiç bir getirisi yok.

İyi hoş ama UEFİ kurulum diye illa anakart logosu ile açılacak diye bir kural yok. Sistem bilgisinde UEFİ gözüküyorsa problem yok.

Artı -1 Eksi
İyi hoş ama UEFİ kurulum diye illa anakart logosu ile açılacak diye bir kural yok. Sistem bilgisinde UEFİ gözüküyorsa problem yok.
Hızlı boot etmesinin yanında, şuan hali hazırdaki sistemimi bozup UEFI'ye geçmem için madde olarak nedenlerini sayarmısın? Benim için en önemlisi FastBoot idi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…