UEFI sistemde Windows 7 kurulum ekranında donuyor

RAM
8GB 2667MHz 4X2 Dual-Channel
SSD veya HDD modeli
256GB NVMe SSD
Ekran kartı
GeForce MX110
Anakart
VivoBook X509 (ASUS Laptop modeli.)
İşlemci
I5 1035G1
Selam.

Sadece ama sadece UEFI destekleyen bir laptopa sahibim. CSM, legacy boot tarzı opsiyonlar yok.

Windows 7 ISO dosyasını USB'ye yazdırdım ancak boot ederken o "starting Windows" ekranı geldikten yaklaşık 1 saniye sonra ekran tamamı ile donuyor. Herhangi bir şekilde boot edemiyorum.

Çözüm olarak Windows 10 kurulum medyasının içindeki install. Esd dosyasını Windows 7 install. Esd ile değiştirip Windows 10 medyası ile Windows 7 kurdum ancak yine boot ederken sorun yaşıyorum. Ayrıca Intel Rapid Storage'dan AHCI moduna da çektim yine aynı durum.

Windows 8.1 kurmayı başardım ancak Wi-Fi driverı desteklenmediğinden Windows 10 ile takıldım. Cihazımı Windows 8.1 veya Windows 7'ye downgrade etmek istiyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 Ultimate ile mi sıkıntı yaptı? Ultimate ile UEFI kullanmıştım.

Anladım hocam. Bu durumlar nispeten yeni sistemlerde olabiliyor. Benim kullandığım anakart ise Asus Z97-A modeliydi.

Benim anakartta NVMe slot vardı ama takıp deneme şansım olmadı.

Hocam merak ettim bu sistemde 7 ne yapacaksınız? 10 bu sisteme zaten fazlasıyla uygun. Neden 7 istiyorsunuz, UEFI ile yeni sistemler bazen sıkıntı olur zaten bir sürü sürüm denemişsiniz yüksek ihtimal yeni bir sistem olduğundandır.

RAM kullanımlarına ve genel açıdan ne kadar akıcı olacağına bakıcaktım. Bu bilgisayarlarda launch CSM veya legacy boot olmaması beni delirtiyor. Şu lanet laptoplarda masaüstü bilgisayarlardaki gibi BIOS olsa şaşarım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…