UEFI ve Eski BIOS arasındaki farklar

Makaleler
1
Arkadaşlar bu gün bilgisayarıma UEFI Windows 10 kurmak istiyorum. Eski BIOS kullanıyordum. Anakartımın UEFI desteklediğini nasıl öğrenebilirim? Bazı kaynaklar neredeyse tüm anakartlar UEFI destekler diyorlar. Anakartım Pegatron BYT-X1. Açılış hızını etkiler mi? Nasıl yenilikler sağlar? Teşekkürler.

BIOS ayarlarında CSM/Legacy/UEFI şeklinde ayarlar oluyor genelde. Anakarta dair fazla bir bilgi göremedim yüzeysel araştırmada, derin bakmak lazım.
UEFI nedir diye eski bir makale var şu şekilde. Geriye kalan soruları burada cevaplıyorlar.
.

Bilgisayarınızda arama kutusuna Sistem Bilgisi yazın. Gelen ekranda BIOS modunun UEFI yazması lazım. Öyle yazıyorsa, Anakart UEFI destekliyor demektir.

Birde şunu merak ettim, geleneksel BIOS'ların görünümüne benzeyen bir görünümü var benim BIOS'umda, bu UEFI'ye engel midir?
Bilgisayarınızda arama kutusuna Sistem Bilgisi yazın. Gelen ekranda BIOS modunun UEFI yazması lazım. Öyle yazıyorsa, Anakart UEFI destekliyor demektir. Eki Görüntüle 583254

Bilgisayarıma Eski BIOS modunda bir Windows kurdum bu yüzden Eski yazıyor. UEFI kurunca UEFI yazıyormuş diye duydum.

Birde şunu merak ettim, geleneksel BIOS'ların görünümüne benzeyen bir görünümü var benim BIOS'umda, bu UEFI'ye engel midir?
Hayır değil. Benim arayüzümde eski laptopda.
Bilgisayarınızda arama kutusuna Sistem Bilgisi yazın. Gelen ekranda BIOS modunun UEFI yazması lazım. Öyle yazıyorsa, Anakart UEFI destekliyor demektir.
Mevcut kurulu sistem desteğini gösteriyor orası, ufak bir deney sonucu öğrendim bende formatlarken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…