UEFİ ve FreeDOS nedir?

Cabbarov

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 sürümüne sonradan yükselttiğim bilgisayarıma çeşitli sorunlar sebebiyle temiz kurulum yapmak istiyorum. Herhangi bir lisans sorunu yaşamayacağımı biliyorum. Ancak daha önce temiz kurulum yapmadım. Ve bunu yaparken "Technopat Sosyal" içerisinde bulunan rehber ile yapmak istiyorum. Ancak rehberde temiz kurulumdan bahsederken UEFI ve FreeDOS gibi terimler kullanılmış. Ben bunların anlamlarını bilmiyorum. Windows 10 olan bilgisayarıma yeniden Windows 10 temiz kurulum yaparken hangi yolu izlemeliyim ?
Bilgisayarım:
Lenovo İdeaPad s510p

Freedos, içinde işletim sistemi olmayan bilgisayarlardır. Hangi işletim sistemini kurmak sana kalmış bu tür bilgisayarlarda. Freedos hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsan Sosyal'de buna dair açılmış onlarca konu var, göz atabilirsin. Örnek olarak:

FreeDOS Nedir?

UEFI ise yeni nesil kurulum. UEFI BIOS desteği olan sistemlerde UEFI kurulum yapılmalı. Detaylı bilgi için:

UEFI Nedir? - Technopat

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı