Bugün ekran kartımın UEFI desteğinin olmadığını öğrendim. Gigabyte anakartlarda UEFI desteği olmayan ekran kartını takıp açmaya çalıştığımızda sistem görüntü vermeyebiliyormuş.
UEFI ve legacy mod arasında sistem açılış kapanış hızı dışında gözle görülebilir bir fark var mı? Mesela daha az fare gecikmesi mi yapıyor veya daha mı fazla FPS veriyor?
UEFI vs Legacy (Forumda bununla ilgili rehber bulamayınca ve bu soru çok fazla soruluyorsa neden bir rehber olmasın ki) 🙃 Farkları: UEFI daha kullanıcı dostu bir BIOS arayüzü sağlar. UEFI sistem çok daha hızlı açılır. UEFI 9 zetabaytta kadar depolama alanı destekler. GPT bölümleme şeması...
www.technopat.net
Fare gecikmesine yada FPS'e herhangi bir etkisi olmaz.
Bugün ekran kartımın UEFI desteğinin olmadığını öğrendim. Gigabyte anakartlarda UEFI desteği olmayan ekran kartını takıp açmaya çalıştığımızda sistem görüntü vermeyebiliyormuş.
UEFI ve legacy mod arasında sistem açılış kapanış hızı dışında gözle görülebilir bir fark var mı? Mesela daha az fare gecikmesi mi yapıyor veya daha mı fazla FPS veriyor?
ASUS AREZ RX550 2 GB128BIT modeli var. Anakartım ise Gigabyte H61M-S2pv. UEFI'ye aldığım zaman bilgisayarda klavye mouse ve kulaklık ışığı çalışmıyor, fanlar dönüyor, görüntü hiç gelmiyor. Kapatıp onboard ile bağladıktan sonra Legacy'e geri alıyorum ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor.