UEFI ve legacy arasındaki farklar nelerdir?

lospartizan

Kilopat
Bugün ekran kartımın UEFI desteğinin olmadığını öğrendim. Gigabyte anakartlarda UEFI desteği olmayan ekran kartını takıp açmaya çalıştığımızda sistem görüntü vermeyebiliyormuş.

UEFI ve legacy mod arasında sistem açılış kapanış hızı dışında gözle görülebilir bir fark var mı? Mesela daha az fare gecikmesi mi yapıyor veya daha mı fazla FPS veriyor?

Fare gecikmesine yada FPS'e herhangi bir etkisi olmaz.

Bugün ekran kartımın UEFI desteğinin olmadığını öğrendim. Gigabyte anakartlarda UEFI desteği olmayan ekran kartını takıp açmaya çalıştığımızda sistem görüntü vermeyebiliyormuş.

UEFI ve legacy mod arasında sistem açılış kapanış hızı dışında gözle görülebilir bir fark var mı? Mesela daha az fare gecikmesi mi yapıyor veya daha mı fazla FPS veriyor?
Ben 3 gün önce Msi X670E Ace Anakarta Gtx 980 Ekran kartı takıp test ettim 😂 çalışıyor görüntü verdi sizin ekran kartınız hangi model.

Ben 3 gün önce MSI X670E ace anakarta GTX 980 ekran kartı takıp test ettim 😂 çalışıyor görüntü verdi sizin ekran kartınız hangi model.

ASUS AREZ RX550 2 GB128BIT modeli var. Anakartım ise Gigabyte H61M-S2pv. UEFI'ye aldığım zaman bilgisayarda klavye mouse ve kulaklık ışığı çalışmıyor, fanlar dönüyor, görüntü hiç gelmiyor. Kapatıp onboard ile bağladıktan sonra Legacy'e geri alıyorum ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı