Öncelikle selamlar,
Bilgisayar topladımr sistem RX570 8 GB B550 anakart Intel 5 9400F falan yarın kargodan gelecek onun içinde FreeDOS var.
Windows 10 kurmak için USB hazırlamak istedim ama Rufus'ta hata: Erişim engellendi diyor ama FreeDOS denedim USB'ye oldu yani sizce.
1TB ve 240 GB SSD var hızlı açılıp kapanmasını takmıyorum sizce normal bir Windows 10 kursam sıkıntı olur mu yani UEFI kurmak istemiyorum tabii UEFI'nin tek avantajı hızlı açılıp kapanmaysa (normal kurulum yapıp SSD'ye kuracağım) normal kurulum yapınca Rufus'ta sıkıntı yok ama UEFI'de erişim engellendi diyor.
UEFI konusunda bilen arkadaşlar cevap verir. Fakat siz B550 anakart alıp 9400F işlemci mi satın aldınız? Eğer öyleyse bu ikisini beraber kullanamazsınız. Aldığınız anakart AMD işlemciler içindir. Elinizdeki işlemciyi takamazsınız.
UEFI konusunda bilen arkadaşlar cevap verir. Fakat siz B550 anakart alıp 9400F işlemci mi satın aldınız? Eğer öyleyse bu ikisini beraber kullanamazsınız. Aldığınız anakart AMD işlemciler içindir. Elinizdeki işlemciyi takamazsınız.
İndirmiş olduğunuz Windows iso dosyasının UEFI desteklediğinden emin olunuz.
UEFI kurulum yapmak için UEFI'li Windows format iso dosyasına ihtiyacınız var.
Microsoftun sitesinden Windows 10 indirme aracıyla iso dosyasını masaüstüne indirebilirsiniz.
Ardından Rufus ile UEFI Windows formatı hazırlayabilirsiniz.
Casper Excalibur E60L.940F-B550X-V-F Intel Core i5 9400F en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
www.hepsiburada.com
Hocam teşekkürler ama bizimkiler sanırım bu bilgisayarı sipariş ettiler ama tam bir fikrim yok
Hocam bende format atma aşamasındayım. UEFI bellğim hazır ancak merak ettiğim bir şey var. UEFI sadece Windows'u hızlı kurulumu dışında ve PC acılısında Windows logosu yerine anakartın logosuun dışında başka bir + sı olacak mı bana? Yani kurulumu bitmiş bir bilgisayarda legacyden farklı ne faydası olur UEFI'nin?