UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama Sorunu

Hasanxp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba değerli Technopat üyeleri. UEFI Windows10 Kurulum USB'si Hazırlama konusunda tuhaf bir sorun yaşıyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Recep beyin UEFI Windows10 Kurulum USB'si Hazırlama videosunu izlemekle birlikte aynı programda birtakım sorunlar yaşıyorum.

Sahip olunanlar:
1) Rufus 2.2.668
2) Windows 7 Home Premium key sahibi olduğum için Windows 10 Home indirdim.
3) Toshiba Satallite A500 19W laptop
4) Cruzer Switch 8GB USB flash bellek

Yaşadığım 2 önemli sorun:
1) Rufus'u açıp önce usb belleği seçiyorum. Uefi için GPT seçeneğini seçiyorum. Arkasından dosya sistemini Fat32 olarak belirliyorum. CD için etiket yazıyorum. Son olarak iso dosyasını seçtiğim anda yukarıdaki "Disk Bölüm Düzeni ve Hedef Sistem Türü", "Dosya Sistemi" ve "Yeni Birim Etiketi" sekmeleri sıfırlanıyor. Kısacası programı ilk açtığım ayarlar aktif oluyor. Bu neden böyle çözemedim.

2)Yukarıdaki sorunu yaşadıktan sonra bu kez farklı bir yöntem denemek istedim ama değişik bir sorun daha hasıl oldu. İlk iso dosyasını seçip, ayarları iso dosyası seçiminden sonra yapmayı denedim. Ancak bu kezde "Açılış Disk Oluşturma Yöntemi" sekmesi altında "Standart Windows Yüklemesi" ve "Windows to go" seçenekleri çıkmadı.

Sizce tüm bu sorunların sebebi nedir? Nerde hata olabilir?
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim

2.3 ALPHA versiyonu ile

Deneyeceğim birde dikkatimi çeken bir nokta var.
Ben windows 10 home'u Media programcığı ile indirdim. İso dosyası sadece "Windows" isimi ile gelmiş. Ek bir şey yazmıyor. uzun bir isim değil. Birde bu iso dosyasını rufus'tan atınca etiket birimi "ESD-ISO" olarak belirleniyor.

Bunuda belirtmek istedim.
Bu arada Recep beyin videosundaki Rufus'u kullanmıştım.

Yinede dediğiniz sürümü deneyeceğim teşekkürler

Güncelleme:
Bahsettiğiniz Rufus'u denedim. Ancak "Açılış Disk Oluşturma Yöntemi" sekmesi altında "Standart Windows Yüklemesi" ve "Windows to go" seçenekleri yine çıkmadı.
Bunun dışında her iki farklı sürüm diğer ayarları sorunsuz seçip usb'ye yazdı bir sorun çıkmadı.

Yukarıda ilk versiyonda karşılaştığım ayarları seçtikten sonra iso dosyasını belirlediğimde ayarların sıfırlanmasını her ne hikmetse iki versiyonda da bu kez yaşamadım.

dediğim gibi şu anlık sorun, "Açılış Disk Oluşturma Yöntemi" sekmesi altında "Standart Windows Yüklemesi" ve "Windows to go" seçenekleri çıkmaması. Usbyi oluşturdum bir sorun çıkacağını düşünmüyorum lakin bu sorun neden var hala çözemedim.

Son düzenleme:
ISO dosyasının isminin Windows ve etiket biriminin ESD-ISO olması normaldir, aksi bir durum söz konusu değil. Diğer konu için maalesef yardımcı olamayacağım.

ya arkadaşlar bende garip bir sorun yaşıyorum. Rufusda ayarları istenildiği gibi " UEFI GBT düzeni / FAT32 " yaptım ama başlat dediğimde aşağıdaki resimde olduğu gibi otomatikman bu hali alıyor . İşin içinden çıkamadım bir yardım. Buşekilde de UEFI windows 10 kurulum USB 'si hazırlanmış olur mu? Bunu H81M-P33 anakart ın BIOS'u için kullanacağım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…