UEFI Windows 10 Kurulumundan Sonra Sistemin Kasması

thebeastdexter

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba,

2 gün önce bilgisayarıma Technopat.net'te belirtilen rehber üzeriden UEFI temiz kurulum format attım. Bilgisayarı açtım ve Windows update'den güncelleştirmeleri denetledim. Ardından güncelleştirmeleri yaptım, driver booster 4 programını kurdum ve eksik driverları da buradan yükledim. Fakat formattan önce olmayan, oyunlarda kasmalara rastladım. Format atmadan önce hiçbir sıkıntı yoktu. Ekran kartını kendim güncelledim.

Ekran Kartım Nvidia GT740m. Bu sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir acaba? Burada ve başka forumlarda gezindim ama işime yarayacak bir cevap bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.

Ayrıca DxDiag'dan bulduğum veriler bunlar. Ekran ve oluşturucu kısımlarının cihaz bölümünde bir sıkıntı yok mu sizce de? Pek anlamıyorum ama bana bir garip geldi doğrusu.
Ekran Görüntüsü (2).png
Ekran Görüntüsü (1).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Size Driver Booster'dan sürücü kurun mu dedi o rehber ?

Tekrardan temiz kurulumla Windows 10 kurun. Sürücüleri kesinlikle bu tür uygulamalarla kurmayın. Windows Update otomatik bulsun. Bulunmayan varsa da donanım kimliklerini paylaşın biz bulalım.

Rehberin bana Drive Booster kullan dediğini söylemedim. Sadece sürücüleri ve güncelleştirmeleri yaptıktan sonra bu problem ortaya çıkınca belki çözüm olur diye denedim programı. Program kurulmadan önce de bu sıkıntılar devam ediyordu yani.

Driver vs. bilgisayar işlerinden çok anladığım söylenemez, ama dediğim gibi internette bulunca çözüme ulaşırım diye denedim. Bu sıkıntının tamamen benim formatta bi yanlışlık yapmış olmamla alakası olabilir mi acaba? Mesela UEFI temiz kurulumu usb üzerinden yaptım. Ama başlangıçta UEFI usb kurulum diyince kabul etmedi de dvd'den kurulum diyince kabul etti. Bunun gibi küçük şeyler mi problem çıkarıyor acaba?

Sorunumuz aynı buraya yazabilir miyim yoksa yeni konu mu açmam lazım bilmiyorum
Sorun sadece bende sanıyordum. Bende bunu 2 aydır yaşıyorum @thebeastdexter arkadaş gibi

Not 1.A: 2 3 kere format atım düzelmedi (Bu bilgisayarı sıfırla dan ) Sonra Windows resmi sitesinden win 10 iso su indirip C ye format attım. Hep daha kötüye gitti format attıkça yavaşlıyor.

Not 1 B: Bilgisayar Normal şekilde hızlı açılıyor (ama windows kısmı biraz uzuyor. Ama yeniden başlat diyince uzun sürüyor (3 4 dk). PC takılıyor pencereleri sürüklüyorum takılıyor (ilk seferde) dona dona hareket ediyor bazen. Herhangi bir program arada (2-3 sn) yanıt vermiyor oluyor. Mesela bildirimler kısmını ilk seferde geç açılıyor ve Media Player Classic yada masaüstünde bir programı sağ tık yapınca ilk başta geç geliyor. Sonra tekrar yapınca sorun yok (50 ilk öpücük filmindeki gibiher pc yi açtğımda yeniden öğertiyorum:) ). Bunu araştırarak ram de sorun olduğunu düşündüm. Memtest86 ile test ettim sorun yok
HD tune ile bad sector taraması yaptım. Hiç sorun yok hepsi yeşil.
Donanımda sorun olacağını sanmıyorum notebook u 7 ay önce aldım.

Not 2: Disk kullanımı arada %100 oluyor 0.1 MB/sn felan bu yüzden takılıyor (fare donmuyor ama programlar felan geç açılıyor). Ama büyük kopyalama yapınca harici HDD e yedeklerken veya D den C ye veri aktarırken felan 90 100 MB/sn oluyor yada herhangi bir işlem yapınca orda sıkıntı yok. Nedense büyük dosya transferi yaparken (70 80 MB/sn felan) sorunsuz çalışıyor. Küçük dosyalar (win için açılışan şeylerde küçük dosyalar)

Not 3: Oyunlarda ani olarak donuyor Gta 5 de normal çalışırken yer değiştirince 3 saniye donuyor geliyor (yükleme yapıyor) binalar felan geç yükleniyor (Ekran kartında sorun değil düşükte oynuyorum daha önce olmuyordu)

Not 4: Gece İDM indirmeyi başlatıyorum (laptop kapağı kapalı ve oto uyku yada hazırda beklet kapalı) yarın bakıyorum indirme bitmemiş. Windows mavi ekran hatası vermiş (bluescreen vier program ile öğrendim) daha önceden 3 4 kere olmuştu. CRITICAL_PROCESS_DIED

Not 5: UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION 0x00000154 İndirmeye Bıraktım. Bu hatayı verdi. Bu hata donanımsal sorun mu

Not 6: İndirmeye bıraktım yine bu hatayı da verdi KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR ve bu hatadan sonra Windows olmayan kısım da biraz (3 saniye yerine 8 9 saniye) uzun sürüyor. Windows daha geç açılmaya başladı. (3 4 dk)

UEFI ile yaptım format attım C ye (D duruyor)
BIOS 309 Güncelleme mevcut ama güncellemedim bozulur diye korktum sonra kurtaramam diye.Şuan yüklü model bios sürümü ve tarihi Asus X556UQK 302 5.09.2016
BIOS modu UEFI

İnternet te dolaşırken bile sayfalar geç açılıyor (küçük dosyalar olduğu için internetten değil)

Bad sector taraması yaptım hiç sorun yok hepsi yeşil. Ama health kısmı böyle

309 Bios sürümüne güncelledim.
Asus un sitesinden indirip winflash ile güncelledim. Hiç bir sorun çıkmadı ama intel işlemci sürücüsü nü güncellemek istedim (exe ile) "yüklemekte olduğunuz sürücü bu bilgisayar için doğrulanmamış" dedi (doğru sürücü indirdiğime eminim ve şuan kurulu olanı yükle desemde aynı hatayı variyor) yüklediğim 309 bios sürümü mü bozuk

Burdan mı devam etmek gerek. Yeni konu mu açmam gerekiyor. Bilmiyorum benim sorunda aynı

@Recep Baltaş Yardımcı olur musunuz lütfen

Dosya Ekleri

• 30-Temmuz-2017_16-45.png
    30-Temmuz-2017_16-45.png
    19,2 KB · Görüntüleme: 151
Sorunumuz aynı buraya yazabilir miyim yoksa yeni konu mu açmam lazım bilmiyorum.
Sorun sadece bende sanıyordum. Bende bunu 2 aydır yaşıyorum @thebeastdexter arkadaş gibi.

Not 1.a: 2 3 kere format atım düzelmedi (bu bilgisayarı sıfırladan ) sonra Windows resmi sitesinden Win 10 ISO'su indirip C ye format attım. Hep daha kötüye gitti format attıkça yavaşlıyor.

Not 1 b: Bilgisayar normal şekilde hızlı açılıyor (ama Windows kısmı biraz uzuyor. Ama yeniden başlat deyince uzun sürüyor (3 4 dk). PC takılıyor pencereleri sürüklüyorum takılıyor (ilk seferde) dona dona hareket ediyor bazen. Herhangi bir program arada (2-3 sn) yanıt vermiyor oluyor. Mesela bildirimler kısmını ilk seferde geç açılıyor ve Media Player classic ya da masaüstünde bir programı sağ tık yapınca ilk başta geç geliyor. Sonra tekrar yapınca sorun yok (50 ilk öpücük filmindeki gibiher PC'yi açtğımda yeniden öğertiyorum:) ). Bunu araştırarak RAM de sorun olduğunu düşündüm. Memtest86 ile test ettim sorun yok.
HD Tune ile bad sector taraması yaptım. Hiç sorun yok hepsi yeşil.

Not 2: Disk kullanımı arada %100 oluyor 0.1 MB/sn falan bu yüzden takılıyor (fare donmuyor ama programlar falan geç açılıyor). Ama büyük kopyalama yapınca harici HDD'e yedeklerken veya dden C ye veri aktarırken falan 90 100 MB/sn oluyor ya da herhangi bir işlem yapınca orada sıkıntı yok. Nedense büyük dosya transferi yaparken (70 80 MB/sn falan) sorunsuz çalışıyor. Küçük dosyalar (Win için açılışan şeylerde küçük dosyalar)

Not 3: Oyunlarda ani olarak donuyor GTA 5 de normal çalışırken yer değiştirince 3 saniye donuyor geliyor (yükleme yapıyor) binalar falan geç yükleniyor (ekran kartında sorun değil düşükte oynuyorum daha önce olmuyordu)

Not 4: Gece IDM indirmeyi başlatıyorum (laptop kapağı kapalı ve oto uyku ya da hazırda beklet kapalı) yarın bakıyorum indirme bitmemiş. Windows mavi ekran hatası vermiş (bluescreen vier program ile öğrendim) daha önceden 3 4 kere olmuştu. Crıtıcal_process_dıed

Not 5: Unexpected_store_exceptıon 0x00000154 indirmeye bıraktım. Bu hatayı verdi. Bu hata donanımsal sorun mu?

Not 6: İndirmeye bıraktım yine bu hatayı da verdi KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR ve bu hatadan sonra Windows olmayan kısım da biraz (3 saniye yerine 8 9 saniye) uzun sürüyor. Windows daha geç açılmaya başladı. (3 4 dk)

BIOS 309 güncelleme mevcut ama güncellemedim bozulur diye korktum sonra kurtaramam diye. Şu an yüklü model BIOS sürümü ve tarihi ASUS X556uqk 302 5.09.2016
BIOS modu UEFI.

İnternet te dolaşırken bile sayfalar geç açılıyor (küçük dosyalar olduğu için internetten değil)

Bad sector taraması yaptım hiç sorun yok hepsi yeşil. Ama health kısmı böyle.

309 BIOS sürümüne güncelledim.
ASUS'un sitesinden indirip winflash ile güncelledim. Hiçbir sorun çıkmadı ama Intel işlemci sürücüsünü güncellemek istedim (exe ile) "yüklemekte olduğunuz sürücü bu bilgisayar için doğrulanmamış" dedi (doğru sürücü indirdiğime eminim ve şu an kurulu olanı yükle desemde aynı hatayı variyor) yüklediğim 309 BIOS sürümü mü bozuk.

Buradan mı devam etmek gerek. Yeni konu mu açmam gerekiyor. Bilmiyorum benim sorunda aynı.

@Recep Baltaş yardımcı olur musunuz lütfen.

Sorunuzu cozebildinizmi cozdu iseniz nasıl.

Sorunumuz aynı buraya yazabilir miyim yoksa yeni konu mu açmam lazım bilmiyorum
Sorun sadece bende sanıyordum. Bende bunu 2 aydır yaşıyorum @thebeastdexter arkadaş gibi

Not 1.A: 2 3 kere format atım düzelmedi (Bu bilgisayarı sıfırla dan ) Sonra Windows resmi sitesinden win 10 iso su indirip C ye format attım. Hep daha kötüye gitti format attıkça yavaşlıyor.

Not 1 B: Bilgisayar Normal şekilde hızlı açılıyor (ama windows kısmı biraz uzuyor. Ama yeniden başlat diyince uzun sürüyor (3 4 dk). PC takılıyor pencereleri sürüklüyorum takılıyor (ilk seferde) dona dona hareket ediyor bazen. Herhangi bir program arada (2-3 sn) yanıt vermiyor oluyor. Mesela bildirimler kısmını ilk seferde geç açılıyor ve Media Player Classic yada masaüstünde bir programı sağ tık yapınca ilk başta geç geliyor. Sonra tekrar yapınca sorun yok (50 ilk öpücük filmindeki gibiher pc yi açtğımda yeniden öğertiyorum:) ). Bunu araştırarak ram de sorun olduğunu düşündüm. Memtest86 ile test ettim sorun yok
HD tune ile bad sector taraması yaptım. Hiç sorun yok hepsi yeşil.

Not 2: Disk kullanımı arada %100 oluyor 0.1 MB/sn felan bu yüzden takılıyor (fare donmuyor ama programlar felan geç açılıyor). Ama büyük kopyalama yapınca harici HDD e yedeklerken veya D den C ye veri aktarırken felan 90 100 MB/sn oluyor yada herhangi bir işlem yapınca orda sıkıntı yok. Nedense büyük dosya transferi yaparken (70 80 MB/sn felan) sorunsuz çalışıyor. Küçük dosyalar (win için açılışan şeylerde küçük dosyalar)

Not 3: Oyunlarda ani olarak donuyor Gta 5 de normal çalışırken yer değiştirince 3 saniye donuyor geliyor (yükleme yapıyor) binalar felan geç yükleniyor (Ekran kartında sorun değil düşükte oynuyorum daha önce olmuyordu)

Not 4: Gece İDM indirmeyi başlatıyorum (laptop kapağı kapalı ve oto uyku yada hazırda beklet kapalı) yarın bakıyorum indirme bitmemiş. Windows mavi ekran hatası vermiş (bluescreen vier program ile öğrendim) daha önceden 3 4 kere olmuştu. CRITICAL_PROCESS_DIED

Not 5: UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION 0x00000154 İndirmeye Bıraktım. Bu hatayı verdi. Bu hata donanımsal sorun mu

BIOS 309 Güncelleme mevcut ama güncellemedim bozulur diye korktum sonra kurtaramam diye.Şuan yüklü model bios sürümü ve tarihi Asus X556UQK 302 5.09.2016
BIOS modu UEFI

Bad sector taraması yaptım hiç sorun yok hepsi yeşil. Ama health kısmı böyle

309 Bios sürümüne güncelledim.
Asus un sitesinden indirip winflash ile güncelledim. Hiç bir sorun çıkmadı ama intel işlemci sürücüsü nü güncellemek istedim (exe ile) "yüklemekte olduğunuz sürücü bu bilgisayar için doğrulanmamış" dedi (doğru sürücü indirdiğime eminim ve şuan kurulu olanı yükle desemde aynı hatayı variyor) yüklediğim 309 bios sürümü mü bozuk

Burdan mı devam etmek gerek. Yeni konu mu açmam gerekiyor. Bilmiyorum benim sorunda aynı

@Recep Baltaş Yardımcı olur musunuz lütfen
Çözüm: FPS oyunlarındaki düşük performansı yükseltmek için ayarlar kanka bunu dener misin çözersen dön ama

Technopat Haberler

Geri
Yukarı