UEFI Windows 10'dan Legacy Windows 7'ye geçiş problem olur mu?

ARDACD

Hectopat
Yer
Merkez/Niğde
Selam. Annemde Türk Telekom sil süpür kampanyasından gece 5GB var ve Windows 7 ISO'su indirip UEFI Windows 10'dan Windows 7'ye geçeceğim çünkü laptop çok zorlanıyor, kanser edecek beni. Format atmadan verileri saklayarak geçiş yapacağım, asıl sorun UEFI'den Legacy'e geçiyorum diye sorun çıkar mı? Şu an işletim sistemlerinin EFI dosyalarının olduğu 100 MB bölümde sürücü harfi atanmış durumda, silinmesi gerekiyorsa nasıl silerim acaba?

BIOS'tan CSM modunu açın MBR olarak kurabileceğinizi düşünüyorum sürücülerin desteğine bakın derim bir de.

2016 LTSB pek istemiyorum bildirim panelinin konumu falan gıcığıma gidiyor. Zaten Windows 10 kurduktan sonra 2019 LTSC kurarım daha iyi fakat sıktı artık.

2019 sürümü kurarsan gene saç baş yolabilirsin çünkü o sürümde meltdown ve spectre yamaları gömülüdür. Bu açıklar 2018'de çıktı. Kursam ben kurardım şimdiye kadar işlemcinin ırzına geçildiği için güncellemesiz 2016 LTSB'den devam.

Dediğim gibi Windows 10 sıktı artık her türlü çünkü 2016 LTSB kurunca açılış süresi falan rahatlasada hala HDD'deki verileri okurken sorun çıkartacak bir süre bekletecek falan Windows 10 istemiyorum 8.1 kurayım diyeceğim onunda tasarımı çok kötü. O yüzden 7 istiyorum fakat UEFI sorunu olur mu onu soruyorum.

5900 rpm 8mb iğrenç hdd ile kullandım memnun kaldım, sonra keyfi olarak Ssd taktım, ram kullanımı W7'den 100-200 mb düşük bile olabilir kafam çok rahat. Senin diskin sanırım çok kötü ondan kurtulman lazım. Gider bi kafeye indirir denersin bu kadar büyütülmemeli.

Kafe olayına ailem pek olumlu yanaşmıyor. Ve 10 gerçekten sıktı artık bir değişim yapmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…