UEFİ Windows 8.1 Kurulum Sorunu

LQCKDQWN

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kullandığım anakart Asus sabertooth 990fx R2.0 AMD tabanlıdır.
@Recep Baltaş 'ın konusunda anlattığı gibi usb diskten iso dosyasını hazırlamaya tutunda diskleri gpt formatında biçimlendirmeye kadar herşeyi hatasız yapabiliyorum,yani kusursuz şekilde uefi modda sistemi kurabiliyorum.
Olay kurduktan sonra oluyor, tüm update leri sürücüleri programları kuruyorum oyunlar vs. PC'yi kullanabiliyorum fakat zamanı belli olmayan anlarda bazen 3 dk, 3 saat, 3 ay sonra hani Windows şifresi ekranı var ya oraya gelince pc donuyor klawye, mouse çalışmıyor 7-8 reset sonrası masaüstüne ancak gelebiliyorum.
Farklı AMD tabanlı anakartlarla, farklı SSD'lerle, ekran kartlarıyla,güç kaynaklarıyla denedim kombinasyonları ,aşağıdaki resimlerdeki UEFİ ONLY seçeneklerini kullanıyorum hepsinde sistemi kurarken.
Yalnız ilk resimdeki default ayarlarda UEFI olmayan kurulumda hiçbir sorun yaşamıyorum pc de şuan mecburen UEFI kurulumsuz kullanıyorum,bana ayarların nasıl olacağı hakkında bilgi verir misiniz?

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu menüde neyi seçip seçmediğinizin bir önemi yok ama tavsiyem BIOS'u güncelleyip UEFI sistem kullanmanız ve sürücüleri elle güncellemeniz. Yonga seti sürücüsünü mutlaka güncel olmalı:

Chipset

Ben de AMD sistemde bazen uyku problemleri yaşayabiliyorum. AMD'nin genetiğinde var sanırım...

@MF bey dediğiniz gibi bios'um en güncel ve gösterdiğiniz adresteki chipset sürücüsünü ve diğer sürücüleri elle ve titizlikle yüklerim bu kullanmış olduğum anakart olsun yada asus crosshair v formula z de olsun hep aynı sorun başıma geliyor.
Yine dediğiniz gibi o menüde neyi seçip seçmediğimin önemi yoksa tekrar rufus la uefi iso hazırlayıp ssd mi gpt ye çevirip birkez daha kurmayı deniyeyim,bakalım sonuç ne olacak.
Birde uefi sistemde bios da boot önceliği sanırım asus boot manager oluyor değilmi? ister istemez.

Eğer sorun oluşuyorsa sisteminiz UEFI olmadan da Win 8.1 destekler, bir zorunluluğunuz yok. Sadece bilgisayarınızın açılıp kapanma süresi UEFI kadar hızlı olmaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı