UEFİ'siz Windows 10 Kurulur Mu?

LasTShoT

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben Windows 7 işletim sistemimi Windows 10'a yükseltmek istiyorum fakat anakart'ımda UEFİ desteği yok UEFİ olmadan ISO kurulum yapabilir miyim?

Yapabilirsin. Ancak ! İSO kalıbının UEFİ desteği olmadığına dikkat edin. Bu forumda ki Windows 10'da UEFİ desteği vardır. UEFİ desteği olmayan iso kalıbını indirin.

Öncelikle UEFI için özel Windows 10 iso dosyası yok. Aynı iso dosyasını USB'ye yazdırırken ön yükleme bölümünü tercihinize UEFI ve ya MBR olarak ayarlıyorsunuz.

Zaten yükseltme yapmak istiyorsanız Windows içerisinden kurulum başlatmalısınız. O nedenle kurulumu USB'ye yazdırmaya gerek yok. Sadece Iso dosya içeriğini açıp setup.exe'yi çalıştırın. Daha sonra tercihinize göre ayarları koruyabilir ve ya temiz kurulum yapabilirsiniz. Temiz kurulum için ayarları koruyan otomatik olarak seçilmiş olan seçeneğe tıklayıp 2. seçeneği seçmeniz gerekiyor.

Sizin bilgisayarınız UEFI olmadığı için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. MBR'den UEFI'ye geçmek isteseydiniz durum değişirdi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı