Ülkede olan tuhaf durumlar

Aslında tam da Atatürk'ün adapte etmeye çalıştığı ve reformlarla seri geçişlerin sağlandığı Türkiye'nin benzeri (teknoloji etkisiyle biraz daha mutasyona uğramış hali) bu. Fakat eğitim ve kültür açısından öyle. Yoksa milli bilinç açısından onların yanından bile geçecek halde değiliz.
Atatürk'ün dediği gibi:
"Her şeyden evvel bilgisizliği ortadan kaldırmak lâzımdır. Bu sebeple maarif programımızın, maarif siyasetimizin temel taşı, bilgisizliğin giderilmesidir. Bu giderilmedikçe yerimizdeyiz. Yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir." Biz epey bir geri gittik.

Ben 2 yıldır tanrının varlığını sorguluyorum. Ya gerçekten tanrı yok, ya da Türkiye'yi umursamıyor diye düşünüyorum. Malum kişi sürekli "bizim Allah'ımız var" diyor ama hadi hayırlısı bakalım, 2023'te göreceğiz herhalde.

Ülke zaten normal değil, bir de iç savaş çıkarılmaya çalışılıyor. İç savaş bahanesiyle OHAL ilan edilip seçim ileri tarihe atılacak muhtelemen. Böyle de bir ihtimal var, 2022 Kasım ayında erken seçim riski de var. Umarım olmaz da gidişat bunu gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…