Ülkeden kaçmak gerçekten çözüm mü?

Fazla sosyal medya kullanıyorsunuz. Türkiye'nin iyi olmadığının herkes farkında ama durumu abartıyorsunuz. Ben yurt dışında yaşanan bazı olayları Türkiye'de yaşanmış gibi sunan çok fazla haber gördüm, kaldı ki öyle sunmasalar da insanlar direkt Türkiye'de olduğunu zannetme eğiliminde. Birkaç haber okuyunca da karşınıza daha çok haber sayfası çıkıyor haliyle, Instagram'da ''shitpost'' olarak fake haber yapan sayfa dahi gördüğüm oldu ve evet, inananlar çoğunluktaydı. Ek olarak bugün dünya genelinde olan şeyleri sadece Türkiye'deymiş gibi yorumlamak hiç hiç doğru değil.

Allah aşkına bunun sosyal medyayla ne alakası var ya? Kızlarımız, erkeklerimiz, yaşlılarımız, gençlerimiz her gün katlediliyor ya bir Suriyeli ya bir Afgan tarafından. Ayrıca ekonomi bu kadar kötüleşmişken serbest piyasa açılmışken bana fazla sosyal medya kullanıyorsunuz demeniz garip gerçekten. Ya önünüzdeki gerçekleri görmek istemiyorsunuz ya yaşınız küçük ya da anlama zorluğunuz var açıkçası. Tek bir şey diyeceğim susacağım mehmetakif mahallesine gittiniz mi İstanbul'da ki veya Ümraniye tarafına? Ne kadar Türk var veya fiyatlar ne kadar yaşam kalitesi nasıl insanlar ne halde ne biliyorsunuz da ne yorum yapıyorsunuz ben bunların içinden geliyorum ama siz bunları bilmeden "fazla sosyal medya kullanıyorsunuz" ibaresini bana layık görüyorsunuz çok yazık...

Evet, sosyal medyayla alakası var dostum. Dediğim gibi eski bir haberi tekrar paylaşsalar bile insanlar bunun yeni yaşandığını düşünüyor. Kafanızı Türkiye'den dışarı çevirmediğiniz için tüm kötü şeyler bizde oluyor zannediyorsunuz. Verdiğin mahalle örneği yine spesifik bir örnek ve spesifik bir alana bakıp genel hakkında yorum yapmanın doğru olmadığını siz de biliyor olmalısınız.
Birinci yanlışlık şu ki Türkiye'nin nüfusunu unutuyorsunuz. Sosyal medyada sık sık Avrupa ile kıyaslamalar görüyorum ancak bu sağlıklı değil zira araştırmalar böyle yapılmaz. Misal Letonya olması gerek, Avrupadaki en çok cinayet oranı Letonya'daydı sanırım. Ancak gel gör ki Letonya'nın nüfusu Kocaeli, Mersin kadar bir şey.
Diğer husus ise haber kanalındasınız. Haber kanalı size yeni doğan sokak kedisini, kardeşini kıskanan pandayı veya bayramda sokakta tanımadığı çocuğa para veren adamı mı sunacak? Tabii ki kaza, şiddet vb. negatif şeyleri sunacak zira bunlar dikkat çekiyor. Bu biraz iş arama sitesine girip ''vay be ne çok eleman aranıyor'' demeye benziyor açıkçası.
Beni yobazlıkla suçlamadan önce bazı verileri incele. Tecavüz, darp, uyuşturucu, alkol bağımlılığı vs. şeylerin oranını incele mesela. Türkiye'deki tecavüzü, cinayeti nüfusla oranla mesela.
Mesela kaçınız yakın zamanda Norveç kraliyet ailesindeki suçlamalardan haberdar? Cinsel istismardan, tehdite kadar... İsveç'teki çete olaylarını duydun mu mesela? Polonya'da yolsuzluk yapıp ülkeden kaçan bir devlet görevlisine Macaristan'ın vatandaşlık vermesini duymuş muydun mesela? ABD'ye hiç girmiyorum... Teşekkür ederim.

Dendiğine göre 90M nüfusumuz var bunların olması normal değil ayrıca Letonya'nın nüfusunun yüzde kaçı Letonya'lı mesela hiç biliyor musun? Senin vatandaşlığın kaç bin dolara satılıyordu unuttum hatırlatır mısın? Ayrıca oranını incele demişsin bazı kötü alışkanlıkların ama en basitinden ABD'nin nufüsü 340M bizim 100M oran oranti öğrendiysen bunu yapabileceğini umuyorum. Son yıllarda Türkiye'deki tecavüz ve cinayet oranının yüzde 200 fırladığını biliyor muydunuz? Sanmam neyse beni cahillikle suçlayan adam orantı bilmiyor değişik.

Hocam kalp kırmaya gerek yok, sonuçta birbirinizi tanımayan insanlarsınız. Özellikle böyle konularda tartışmaya hiç gerek yok.

Türkiye'deki mültecilerden bahsedip Letonya nüfusunun yüzde kaçı Letonyalı diyorsun. Bunun bir önemi yok. O ülke içinde yaşadığı müddetçe istatistiğe yansıyor zira olay yeri o ülke. Ben vatandaşlık konusunda sana katılıyorum, amacım sidik yarıştırmak değil zaten. Sadece yanlış olduğun konuları düzeltiyorum.
ABD uyuşturucu konusunda yanlış hatırlamıyorsam ülkede her 5 kişiden birinin uyuşturucu kullandığına ya da kullanıp bıraktığına dair bir veri vardı. Nüfusu da 340 desek 68 milyon kişi uyuşturucuya bulaşmış, bu az mı mesela senin için? Mesela 100 bin kişi başına düşen tecavüz suçu oranıyla ilgili bir paylaşım vardı bir ara gündem olmuştu. Birleşik Krallık zirvedeydi ve bayağı alay konusu olmuştu. (Not: Sonrasında bayağı inkar edildi, sahte olduğuna ve ülkelerin tecavüzü farklı tanımladığına dair paylaşımlar yapıldı ama bahsettiğim istatistik hala duruyor.)
Tek demek istediğim bazı şeyleri tek bir kaynaktan yorumlamanız. Bugün yaşanan birçok sorun tüm dünyada yaşanıyor ve de sayılar gittikçe artacak. Türkiye bazı oranlarda birinci olabilir belki ama durum bu maalesef.

Kardeşim bazı konularda sende haklısın fakat 350M nüfusu olan ABD'de 68m kişi uyuşturucuya bulaşmış bunlar devlet tarafından bulunan resmi kaynaklarda değil bunlar tahmini hadi diyelim ki bundan daha fazla var evet 75-80M diyelim Türkiye'de uyuşturucu satmak-almak çocukların eline kadar düşmüş durumda maalesef ve bunu ulu ortaokul önlerinde parklarda satıp-alınıyor bizim 100M olan nüfusumuz daha fazlayız kesinlikle buna eminim en az bu nüfusun 30 milyonu - 40 milyonu bu işe bulaşmış durumda. ( bu kadar net söylememin nedeni bir arkadaşımın narkotik suçlarda çalışması) ayrıca tek bir kaynak demiyor ki son yıllarda artan olayları tüm kaynaklar diyor son yıllarda (tekrardan baktım) yüzde 250-300 artmış sadece çocuğa tecavüz vakaları. Oranlama yaparsak nüfusumuzun yüzde 35 ila 40ı bu işe bulaşmış zaten ( genel bahsettiğimiz suçlara) biz ABD kadar güçlü bir ülke değiliz adamların bir doları bizde 42TL ediyor her türlü şeyi geri bastırabilecek durumdalar. Demem o ki rezil bir ülke olma yolunda bayağı bir mesafe gittik ama tam o rezil bir ülke kavramında değiliz haklısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…