Ülkemizde AM5 anakartların çoğunluğunun stoku neden yok?

Yer
İç Anadolu
AM4 bir sistem kullanıyorum yavaştan da AM5 sisteme geçmeyi düşünüyordum. Haliyle ilk anakart araştırma başladım lakin çoğu anakart ülkemiz de yok ya da stoka hiç gelmiyor. ASRock markasının taichi modeli X870 Lite ve B650e, Gigabyte Aorus B650E-X670 Pro X; MSI MAG Mortar B650 gibi birçok F/P anakart yok bile. Globalde muadillerinden 40-50$ ucuz anakartlar bile aynı veya daha tuzlu fiyatları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazi anakartlar da yurt disinda olmadigi kadar populer bizde asus b650m-r veya k gibi. Genelde hazir sistemde kullanıyorlar ve kullanici acisindan cozumlemesi nispeten daha zor diger parcalara gore. Belki de bizde hazir sistem piyasasi, toplamadan cok daha fazla popüler, dolayisiyla kalitesiz VRM'lere sahip anakartlar cok daha kolay yediriliyor sistemlere sorgulayan olmadigi icin. Ben 1 sene once Asrock b650m hdv m2'yi zor bulmustum, 2-3 yerde vardi, su an ise sadece vatan'da var. Bunun disinda MSI, Asus bizde cok daha populer, Asrock bulmak cok zor, Gigabyte da yine bulunabiliyor her model olmasa da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı