Ülkemizdeki Algı Seviyesi

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Her geçen gün ülkedeki algı seviyesinde inanılmaz bir düşüş söz konusu.

Olay şöyle: PS3'teki The Last of Us oyunu, PS4 için yenilenmiş. Remastered Edition çıkıyor.

Remastered ne demek bilmeyebilirsin... Oyunun kapağından aynı oyun olduğunu da anlamayabilirsin...

Ama verilen cevabı dahi anlayamıyorsan bence sen oyun bile oynama kardeşim git kumda kale oyna. Beynim acıdı yemin ederim Tayfun bu nedir ya....

Last of Us Remastered.jpg

Üstteki yazıyı okuyunca bir şey var zannettim ben de. Tanımadığınız insanları gördüğünüz tek bir hatadan dolayı aşağılamak hoş değil.

Burada komik olan cevap almasına rağmen aynı soruyu sorması. Adamlar "sadece grafiklerini yeniledik" derken o hala "hikayesi aynı mı?" diye soruyor.

Ortalama zeka seviyesi düşüyor mu yükseliyor mu o apayrı bir tartışmanın konusu. IQ'yu etkileyen faktörleri değerlendirmek gerekir. Yapacağım genellemede yanlış anlaşılabilecek, kurunun yanında yaşı da töhmet altında bırakabilecek noktalar olacağı için bu faktörlerin bazılarından bahsetmeyeceğim. Ama diğerlerine gelirsek: Gıda terörü başlı başına bir bela ve toplumun zekasını düşürmek gibi bir hedefi var. (İlluminatili komplo teorilerinden bahsetmiyorum ama birileri gerçekten kendileri akıllı başkaları aptal olsun istiyor.) Onun dışında genç neslin zihinsel gelişimini olumsuz etkilemek için yapılmaya çalışılan çok şey var. En basitinden ülkemizdeki TV programlarını örnek verebilirim. Ancak aptallaşmayı isteyen, saksıyı çalıştırmaktan ölesiye korkan insanlar olmasa başkaları ne yaparsa yapsın kimse cahil ve aptal kalamaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı