Ülkemizdeki Eğitim Sistemi Hakkındaki Düşüncem

21Kıray

Megapat
Daha fazla  
''Para varsa oku, paran yoksa sürün'' Sistemidir eğitim sistemimiz. Baştakiler Fatih'i Tüm ülkeye getiriceğiz dediler. Ama bizim oralara ne tablet geldi nede başka bişey.

1.Temizlik. Evet. Aslında hiçbir şikayetim yok ama öğrencilerin kendi okuğu okulu, oturduğu sırayı, gittiği lavaboyu kendisinin temizlemesi daha doğru olur. Bir çok japon okulunda böyle. Hademeler yok, temizliği öğrenciler yapıyor, böylece çalışmanın, emek vermenin, ne demek olduğunu anlıyorlar. Ve bunun ülkemizde uygulanması öğrencileri daha temiz olmaya itecektir.

2.Moda mod eğitim. Bir çok ülkede artık (ülkemi kötülemiyorum batılı özentisi demeyin) daha yeni modern eğitim var ama Türkiye'de hala kara tahta bulunan sınıflar var. Mesela bizim sınıfta projektör yeri var ama projektörün kendisi yok. demek istediğim bu işte. Yada akıllı tahta koyacak büyükçe bi alan var ama o alana koyacak akıllı tahtamız yok. Mesela bir çok ülkedeki okulda fen labaratuarları açık tutulur, böylece öğrenciler labaratuarda bekleyen bir rehber öğretmen eşliğinde, tenefüslerde merak ettikleri şeyleri öğrenebiliyorlar. Ama bizde naaparlar; labaratuarları kilitli tutarlar.

3.Eşitsizlik en önemli sorun bu. Ülkenin batılı çocuklarına verilmedik hizmet bırakılmaz ama doğudakiler? onlarda insan değilmi? Doğudaki öğrenciler eğitim hizmetimden yeterli yararlanamıyorlar. Doğu illerinin mezkez kısımlarındakiler gene iyi, bide kırsal alanda okula gitmeye çalışanları düşünün. Doğru düzgün ne doğalgaz ne elektrik var nede doğru düzgün ulaşım. Bir yanda tablet, bir yanda yırtık çantalarla okula gitmeye çalışanların yarıştırıldığı bi sistem.

Eki Görüntüle 30354

Verilen tabletler, netbooklar öğrencilerin derslerinden alıkoyması dışında hiçbir işe yaramadı. Kardeşime netbook da tablet de verdiler 3 yıl arayla. Hiçbir işe yaramadığını söyleyebilirim. Eğitim sistemi hakkında zaten konuşmaya gerek yok. Durumu iyi olmayan öğrenci okulda çalıştıklarıyla, biraz iyi olan dershaneyle üniversite kazanmaya çalışıyor. Durumu iyi olanlar ise özel öğretmenle falan çalışıyor. Çok iyi olan da özel üniversiteye gidiyor. Durumu iyi olmayan PDR bölümü kazanmak için örneğin 400 civarı puan yapmaya çabalarken, iyi olan 200 civarı puan yapıp özel üniversiteye gidiyor. Sonuç? Durumu iyi olmayan öğrenci kazanamazsa istemediği meslekleri yapıyor veya üniversite okuyamıyor, durumu iyi olan öğrenci ise hiçbir engelle karşılaşmadan basıyor parayı mesleğini eline alıyor. Suriyelilerin sınavsız üniversiteye girmesini söylemiyorum bile. 4+4+4, sürekli değişen eğitim sistemi, müfredat, öğrencileri aşağılayan öğretmenler, devlete sırtını dayayan bilgisiz öğretmenlere hiç girmiyorum. 12 yıl boyunca zorunlu Türkçe dersine rağmen birçok kuralı bilmeyen gençlere, yıllarca yabancı dil dersi gösterilmesine rağmen hiçbir şey öğrenilmemesine de hiç girmeyeceğim.

Daha yazmadıklarınız var eminim ve çok çok haklısınız. Gerçekten para, para, para ülke kafayı çalıştırmak yerine hem geleceğini hem de kendini harcıyor. Millet böyle menfaatine düşkün olmaya devam ederse bana göre 2023'ü ben pek önemsemeyeceğim çünkü 2023'ün disiplinli olan ülkelere göre 1995 olacağı kesin.

O tabletlerin kesinlikle yararından çok zararı var. Zeten bir GM ürününden ne bekleyebiliriz ki? Sonra o etkileşimli tahtaya gelince yakından bakınca kör olucak gibi olduktan sonra onla eğitim yapmanın hiç anlamı kalmıyor.

Eğitim sistemi zaten başlı başına rezalet. Ülkemizde çok iyi bir şekilde eğitimini sürdürüp, ileride iyi bir meslek sahibi olmak isteyen çok var. Fakat keşke işler öyle yürüse, keşke. Eski zamanın ÖSS birincileri, son yılların YGS-LYS birincileri zengin olmayı hak etmiyor mu? Bence ediyor. Fakat, hiçbirinden bir haber yok.

Tablet projesine gelince, zaten her şey başlı başına bir dolap. Tabletin ne yararı olacak ki bize, çok merak ediyorum.

"
Ne mi? Çantaları eşşek gibi taşımayacağız, defterler kitaplar tek bir aletin içinde defter kitap masrafı yok. Daha sayayımmı ?

Herkese dağıtılmayacağını bilmeyene kadar ben de öyle düşünüyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…