Ülkemizin son hali

okan04

Megapat
Yer
İstanbul
Arkadaşlar yaşım 30, ülkeden her geçen gün umudumu kesiyorum, insanlarımız çok anlayışsız ve canavarlaşıyor iyice.

Toplu taşımaya sürekli binen biriyim, sürekli olaylar.

Yolda yürüyorum bir dünya elinde tespih, keko, cahil başıboş gençler.

İş yerinde 200 insan var, aralarından aklı başında, empati kurabilen, iş ahlakı olan insan sayısı iki eli geçmez.

Gece 12 de sonses müzik açıp insanları rahatsız eden gençler, yanından polis geçiyor müdahale yok.

Hastaneye gidiyorum, insanların cenazesi var gençler hastane önünde araç ile sonses müzik dinliyor, polisten müdahale yok.

Mülteciler zaten ayrı bir alem.

Aklıma gelmeyen bir dünya saygısız ve ahlaksız olaylar.

Düşünceleriniz nelerdir?

Bence yaşadığınız yeri değiştirseniz daha iyi olacak. Çoğunlukla çevrenizle alakalı sorunlarınız var gibi. Daha nezih bir ile, bir ilçeye taşının.

Tabii bu sorunlar sadece oradadır diye demiyorum. Ama bu söylediklerinizin çoğu mesela benim yaşadığım yerde olmuyor.

@Onur Kaan Arslan ah, ah. Kibarlık bu ülkede zaafiyet, kabalık da güç olarak görülüyor. Bu, bir ülkede cahiliyet seviyesini gösterir.
Vallahi yav,ben normal de böyle konuşuyorum. Adam böyle diye,biraz ağrıma gitti. Bir yandan da üzüldüm. Bu arada boksta lisansta aldım,kavga da etmem yani. Düşün... Ama insanın kanına giriyorlar.

Özgürlük ve medeniyet kavramlarının yanlış anlaşıldığı, bilginin değil de gösterişin ön plana çıktığı, kibarlığın zayıflık sanıldığı, tartışmayı bilmeyen, hemen kutuplaşmaya ve ön yargı ile "şucu, bucu" gibi lakaplar takan ülkemiz insanlarının sıradan bir günü böyledir. Ben umudumu insanlardan almadığım için umudumu, insanların davranışları etkilemiyor ama bu insanların sonlarının vehametine üzülüyorum.

Eğer kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız şehir değiştirin, az nüfuslu bir yere yerleşin. Tabi iş durumunuz nasıldır bu mümkün müdür bilmiyorum. Kalabalıktan uzak durmak en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…