- Makaleler
- 110
Temeli...?Elbette anladım lakin az önce de dediğim gibi devlet bu arsanın sahibiyle anlaşma yapan bir müteahhit ve fazla para kazanmak için kalitesiz malzeme kullanıyor sonuç ise 2.0 depreminde yıkılan bir bina.
Ve en önemlisi ''Şükretmek''. Zira Allah, verdiği nimete şükretmeyenin elinden nimetini alır.
E haliyle de Allah verdiğine şükretmeyene niye versin, dimi...
Hocam evet biraz efor sarfederek bir şeyler yapabiliyoruz lakin ben şuan ki genelden bahsediyorum. Mesela bunları yapsak da savunma sanayisi yeterli mi sizce ?Ülke ne zaman normale dönse önü kesiliyor. Önce bunu anlamak lazım. Her suçu devlette aramamak lazım. Doların yüksek olması yeni bir eşyayı almakda zor duruma sokabiliyor. Ama eskiden dolar daha düşükdü ve yeni bir ürünü almak çok daha zordu. Eskiden bilgisayar yokmuydu ? Evet vardı. 10 kişiden birinde vardı. Şuan 10 kişinin heralde 8-9'un da bilgisayar vardır. Yerli telefon (%100 yerli olmasa bile) üretecek seviyeye geldik. Sadece telefon ile teknoloji çok iyi demek de yanlış. Yerli teknolojimizi kullandığımız şeyler genelde Savunma sanayisinde. Yerli uçak projeleri (İHA, yerli savaş uçağı 2023 de ilk uçuşunu yapacak diye biliyorum) yerli kara araçları (ejder, altay gibi) ileri teknoloji ile donatılıyor. Normal yaşamda telefon bilgisayar gibi işlerde yeterli seviyede değiliz. Ancak ilerde çok daha iyi teknoloji ile yaşam standartlarının artacağına inanıyorum. TÜBİTAK'da bazı projeler geri çevirilmiş. Ama bu TÜBİTAK'ın iyi şeyler yapmıyor anlamına da gelmiyor. Yerli üretim olan SOM füzesinin yapılmasında da katkısı olmuştur. Bir diğer konu ise Avrupa'dan çok daha şanslıyız eğer genç nüfusu iyi değerlendirebilirsek. Avrupanın nüfusu azalmaya başladı. Adamların yaşlı nüfüs oranı bizim ülkemize göre daha fazla. Genç nüfüsun iyi eğitimli olması gelecekteki teknolojinin temelidir. İmam hatip liselerinde normal ders de veriliyor. Bazı insan sorunu bu okullarda din derslerinin verilmesi. Teknoloji okulları da açılsın. Gelecek için yatırım.
Savunma sanayisi alanında üretilen çoğu ürün yüksek kalitede çıkıyor. Tabi ki Amerika' nın ''Stealh Bomber' ları gibi değil ama yarışabilir mi, yarışır...Sizden sadece o "çoğu alanda yarışabilecek" şeylerden bir tane örnek vermenizi istiyorum.
Şükür...Sitedeki konu iceriklerinin cogunluklarindan bahsedeyim o zaman. Bu konulari acanlarin icinde belki siz de varsiniz.
Hayali Bilgisayar
Hayali Sistem
XXX parcasi pahali midir?
XXX icin para biriktiriyorum
Ailem XXX almama izin vermiyor.
Vs... Vs...
Siz sükretmeye devam edin, bazi kesimler hamudu ile götürsün ve size sükrettirsin.
Bu iletiyi yazdim cok sükür.
Savunma sanayisi alanında üretilen çoğu ürün yüksek kalitede çıkıyor. Tabi ki Amerika' nın ''Stealh Bomber' ları gibi değil ama yarışabilir mi, yarışır...
Araştırmadan neden soruyorsun ki? Sence dışardan bize ''adam'' gibi ürün verirler mi? Enayi mi Amerika?O konuda pek bilgim yok fakat sizin bahsettiğiniz o "Savunma Sanayisi Ürünlerini" umarım dışarıdan parça alıp üretmiyoruzdur.
Dışarıdan alma yok hocam. "Koral Savunma Sistemi" bile "ne üretiyoruz"un cevabını veya "hangi konuda yarışabiliyoruz"un cevabını fazlasıyla verecektir. Kısa bir araştırma bile ne kadar üstün olduğunu gösterecektir.O konuda pek bilgim yok fakat sizin bahsettiğiniz o "Savunma Sanayisi Ürünlerini" umarım dışarıdan parça alıp üretmiyoruzdur.
Şuan teknoloji olarak Avrupa'nın gerisindeyiz. Adamlar uzayı araştırıyorHocam evet biraz efor sarfederek bir şeyler yapabiliyoruz lakin ben şuan ki genelden bahsediyorum. Mesela bunları yapsak da savunma sanayisi yeterli mi sizce ?
Şükür...(İlla tartışma mı açayım... )
Araştırmadan neden soruyorsun ki? Sence dışardan bize ''adam'' gibi ürün verirler mi? Enayi mi Amerika?
Dışarıdan alma yok hocam. "Koral Savunma Sistemi" bile "ne üretiyoruz"un cevabını veya "hangi konuda yarışabiliyoruz"un cevabını fazlasıyla verecektir. Kısa bir araştırma bile ne kadar üstün olduğunu gösterecektir.