Ülkenin yarısı neden cahil?

Konuşmalar bir garip, tavırlar bir garip. Yemin ediyorum birisini alıp pataklayacağım sonunda. Şikayet ettiğimiz suriyelilere ne çok benziyoruz ya.

Herkes gergin durumlar belli zaten eskisi gibi mutlu değil kimse. YT'den 2015e ait bir video aç mesela anlarsın konuşma tarzı heyecanı bile değişti buranın insanlarının. Suriyelilerden dolayı zaten memnun değil kimse.

Konuşmalar bir garip, tavırlar bir garip. Yemin ediyorum birisini alıp pataklayacağım sonunda. Şikayet ettiğimiz Suriyelilere ne çok benziyoruz ya.

Ekonomik sebepler bence öncelik ya. İnsanlar iyi beslenemiyor ki kafası çalışsın. Beslenme çok önemli ve zeka-akıl ile doğru orantılı.

Klasik orta doğu toplumu, yüzyıllardır böyleydi olmaya da devam edecek. Yeni nesil daha beter her şeye bilip bilmeden etiket yapıştırmalar falan çok yaygın. Avrupa'da az biraz toprağımız var diye bazen modern falan sanıyoruz kendimizi ama orta doğu'nun bağrından ayrılamamış kültürümüz. Aslında "normal" olan davranışlardan uzak durduğumuz bile oluyor o yarım akıllı arkadaşların diline düşmemek için. Korktuğumuzdan değil uğraşmak ve sinirlenmek istemediğimizden. Rastgele bir Suriyeli ile rastgele bir Türk arasında gram fark göremiyorum insanlık olsun analitik düşünme olsun kibir seviyesi olsun. Ekonomi falan biraz etkili olsa da ana etken tamamen kültür. Ekonomi düzelse bile yaşam standartları artsa bile hamur aynı hamur, insanlar hala cahil gezmeye cahil konuşmaya etiket yapıştırmaya kibirli olmaya insan dolandırmaya devam edecek.

Konuşmalar bir garip, tavırlar bir garip. Yemin ediyorum birisini alıp pataklayacağım sonunda. Şikayet ettiğimiz suriyelilere ne çok benziyoruz ya.

Çünkü burası Türkiye. Disiplin, adalet, gibi etkenler önemli. Yani suç yine başımızdakilerin.

Cemil meriçin ışık doğudan gelir diye bir kitabı var okumanızı tavsiye ederim.

Nereden eski Türkiye'ye ait bir video izleyebilirim? Video ismi var mıdır acaba?

Eski Türkiye değil de o zamanlara ait herhangi bir video hocam genel olarak anlarsınız zaten konuşmalardan vs. MC videosu örnek verirdim ben ya da o zamanlardan VLOG'lar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…