Ülkeye yararlı olmak

244012

Hectopat
Makaleler
7
Ateist olmam sebebiyle bir yandan hayatımı yaşamak istiyorum ama ülkeye yararlı olabilecek duruma gelebilmem için çoğu şeyi bırakmam gerekiyor. Bir ateist bir müslüman gibi kendini feda edecek duruma nasıl gelebilir?

Milliyetçilik farklı bir şeydir. İnsanlar kendini sadece din için feda etmez.
Kastettiğim konu din değil. İşin diğer dünyası yok diye.
Ateist olmayanlar hayati yasamiyor mu?
Ülkeye yararli olmaniz icin mesela neyi birakmaniz gerekiyor?
Kendinizi feda etmeyin hem, bilincli insanlara her zamankinden daha cok ihtiyaci var ülkenin.

Sevgiler
Yaşayabilir ama günah, ahiret gibi kavramlar sebebiyle dayanabiliyorlar.

Ülkeye yararlı olmak?

Ülkeyi geliştirmek istiyorsan yapacağın tek şey ülkeye katma değer kazandırabilmek. Bu da girişimcilik ile oluyor.

Memur olunca ülke gelişmiyor.

Sen iş kuracaksın, para döndüreceksin, eleman yetiştireceksin. Hatta vasıfsız eleman almak yerine vasıflı eleman alıp vasıflı elemanları eğitip daha da kaliteli bir ekip ile işini büyütüp geliştireceksin.

Yoksa diğer türlü ülkeye kostak oluyorsun .

Merhabalar, ülkeye yararlı olabilecek konuma gelmen için bırakman gereken şeyler nedir? Ayriyeten feda etmekten kastettiğin nedir? Bunları açıklarsan daha çok yardımcı olacağımıza inanıyorum.

Ülkeye faydalı olabilmek için inançlı veya inançsız olman gerekli değildir. Tarihini öğrenmek ve öğretmek yeterlidir. Bolca yazıp çizmek, okumak, okuduğunu anlatmak, gençleri de bunlara teşvik etmek gerekir. Bunu yaparsan mühim bir iş başarırsın.

İnanç kısmını belirtmemin sebebi nasıl olsa ahiret var vb. konular benim için geçerli değil. Dediğiniz gibi en basitinden tarihi öğrenmeyi ve öğretmeyi bile tarihi yeterince sevemediğimden yapamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…