Üniversite 1. sınıfın sonunda staj nasıl yapılır?

woodyinho_real

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Yaz tatilinde 1. sınıf bitince iş hayatını görmek ve tecrübe etmek için staj yapmayı düşünüyorum. Staj yerlerini nereden ve nasıl bulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Firmalar genelde 3. ve 4. sınıfları alıyor. Sektörde tanıdığın varsa (akraban, akrabanın dostları vs.) değerlendir. Yoksa iş başvurularına CV yollayarak geri dönüş alamazsın. Kapı kapı gezip "Ben iş öğrenmek istiyorum." diye insanları darlayacaksın, tek çaren bu.

Darlamak derken gerçekten de darlamak. Gerekirse "Maalesef olmaz." diyen yere ertesi gün bir daha git. Ya en son pes edip alırlar ya da deli olup olmadığını sorgularlar.

Şimdiden çevremdekilere sormaya başladım
Zaten onun dışında sizin dediğiniz gibi firmaları darlaman gerekiyor. Teşekkürler.

Şimdiden çevremdekilere sormaya başladım
Zaten onun dışında sizin dediğiniz gibi firmaları darlaman gerekiyor. Teşekkürler.
Başarılar dilerim kariyerinde. Tatillerini kendini geliştirip proje yazarak değerlendir. Seçtiğin alanda bir şeyler geliştirip portföyüne eklersen sonraki yıllarda öne çıkarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…