Eğer ön lisans bölümü okuyorsanız puan 2 yıl geçerli olduğu için 1.sınıfta da girebilirsiniz. Ama lisans programı okuyorsanız son mezun olduğunuz lise geçerli olur. Bunun içinde Ortaöğretim KPSS'ye girebilirsiniz. Ama daha önce bir ön lisans bölümünden mezun olduysanız ve şuanda lisans öğretiminiz devam ediyorsa Lisanstan mezun olana kadar ön lisans programınız geçerli olur.Üniversite 1. sınıfta ön lisans KPSS girilir mi?
Eğer ön lisans bölümü okuyorsanız puan 2 yıl geçerli olduğu için 1.sınıfta da girebilirsiniz. Ama lisans programı okuyorsanız son mezun olduğunuz lise geçerli olur. Bunun içinde ortaöğretim KPSS'ye girebilirsiniz. Ama daha önce bir ön lisans bölümünden mezun olduysanız ve şu anda lisans öğretiminiz devam ediyorsa lisanstan mezun olana kadar ön lisans programınız geçerli olur.
Üniversite 1. sınıfta ön lisans KPSS girilir mi?
Eğer ön lisans bölümü okuyorsanız puan 2 yıl geçerli olduğu için 1.sınıfta da girebilirsiniz. Ama lisans programı okuyorsanız son mezun olduğunuz lise geçerli olur. Bunun içinde ortaöğretim KPSS'ye girebilirsiniz. Ama daha önce bir ön lisans bölümünden mezun olduysanız ve şu anda lisans öğretiminiz devam ediyorsa lisanstan mezun olana kadar ön lisans programınız geçerli olur.
Seneye ön lisansta 1.sınıf olarak başlarsanız güncellenen sınav tarihleriyle birlikte 2.sınıfın güz(Eylül-Ekim-Kasım) döneminde önlisans sınavına girmiş olursunuz. Puanınız da 2 sene geçerli olmuş olur.Şu an 12. sınıfım 2026'da ön lisans KPSS yapılacak o zaman üniversitesi 1. sınıf oluyorum o yüzden sordum çok teşekkür ederim. Güzel bir şekilde özetlemişsiniz jandarma subay olmayı düşünüyorum tekrardan teşekkürler.
Seneye ön lisansta 1.sınıf olarak başlarsanız güncellenen sınav tarihleriyle birlikte 2.sınıfın güz(Eylül-Ekim-Kasım) döneminde ön lisans sınavına girmiş olursunuz. Puanınız da 2 sene geçerli olmuş olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.