Üniversite 2. Sınıfta kayıt silersek YKS puanı düşer mi?

arslankaan99

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/Freelancer
Başlıkta da belirttiğim üzere böyle bir şey yapmayı düşünüyorum. 4 yıllık bir bölüm okumaktayım bu sene TYT - AYT sınavlarına tekrardan hazırlanıp EA veya Sayısal bölümlerde tercihimi yapmak istiyorum. Şu an 2. Sınıfa geçtim herhangi bir puan kesilmesi olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaçıncı sınıfa gittiğin kimsenin umurunda değil. Kural şu: Üniversite sınavına girip, tercih yapıp, bir yere yerleşirsen; sonraki sene okul puanın yarıya indirgenip hesaplanır. Senin durumunda ardışık yıllarda girilmediği için sorun teşkil etmez.

Sitemin umurunda değil. 1. sınıfta girip, yerleşip, kayıt yaptırmamış olabilir. Böyle bir durumda gittiği sınıfın bir önemi yok.
Biraz sakin olmalısın ben alınmam ama bu hitap şekli ile forumu geçtim gerçek hayatta çok problem çıkar sana

Vavien'in stili böyle. Kimsenin umrunda değil derken foruma sorduğun insanlardan bahsetmiyor. Sistemin umrunda değil anlamında demiş. Umrunda olmasa cevap yazmazdı zaten değil mi?

Soruna gelirsek de sınava yeniden girdiğinde okul puanının yarısı eklenecek aldığın puana.

Biraz sakin olmalısın ben alınmam ama bu hitap şekli ile forumu geçtim gerçek hayatta çok problem çıkar sana
Anlatamıyorum galiba. Yazdığını okumadım bile. Kaçıncı sınıfa gittiğinin önemi yok. Bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

Soruna gelirsek de sınava yeniden girdiğinde okul puanının yarısı eklenecek aldığın puana.
Yanlış cevap. Sınava ardışık şekilde girse bile kesilmez.
Önceki girdiğinde tercih yapıp yerleşirse okul puanı kırılır. Tercih yapıp yerleşemezse yine kırılmaz. Kılavuzu okuyun lütfen.

Tamam bende mevcut duruma yönelik olarak söyledim zaten. Okula kayıt yaptırdığı için sınava tekrar girdiğinde okul puanının yarısı eklenecek.

Okula kayıt yaptırdığı için sınava tekrar girdiğinde okul puanının yarısı eklenecek.
İyi de kaydı 2 yıl önce yapmış olacak. 2018 yılında YKS'ye girip yerleşen birisi 2020 senesinde YKS'ye girip tercih yapıp yerleşirse okul puanı kırılmaz.

İyi de kaydı 2 yıl önce yapmış olacak. 2018 yılında YKS'ye girip yerleşen birisi 2020 senesinde YKS'ye girip tercih yapıp yerleşirse okul puanı kırılmaz.
Dediğinden eminsen bu pazartesi kaydımı sildirmeye gidecem inşallah aksi bir durum olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…