Üniversite 2 Yıllık vs 4 Yıllık

CyberNexus

Hectopat
İyi akşamlar. Ben 1 sene de hazırlık okuyarak 2025’e doğru Üniversite sınavına gireceğim.

-Sizce 2 yıllık Üniversite mi tercih etmeliyim, yoksa 4 yıllık mı?

-2 yıllık tercih edersem ne gibi avantajları-dezavantajları var?

-4 yıllık tercih edersem ne gibi avantajları-dezavantajları var? Bunu soracaktım?

-Ve bölüm farklılıkları neler?

Son düzenleme:

Ne okumak istiyorsunuz?

Şimdiden bunu düşünmeniz için erken,eğer yeteri puani alamayacaginizi dusunuyor da 2 senelik yazmak istiyorsanız,kafanızdan silin. 2 yıllıklar iyi olsaydı ilk 200 binde 4 senelikler değil,2 senelikler olurdu. Çalışıp yaparsın.

Hocam sen soruya yanlış yerden bakıyorsun hangi meslek tercih edeceğine karar verdikten sonra o meslek için kaç yıllık okumalısın önemli olan soru bu, ona göre bir tercih yapacaksın

2 yıl biraz sıkıntılı çok okuyan var 4 yıl da biraz sıkıntılı daha çok okuyan var

İç mimarlık, düz mimarlık ya da inşaat ile alakalı bölümler. Bir de inşaat mühendisliği.

Bölüm hakkında pek bir bilgim yok lakin 2 yıllık okuyarak rahatça iş bulabileceğiniz bölümler arasında yok bahsettiğiniz bölümler.

2 yıllık okuyup mühendis diploması alamazsınız. Tekniker oluyor sanırım. Bu nedenle mühendislik için 4 sene okumanız daha mantıklı.
Evet bende öyle düşünüyorum. Ya kısacası ben mühendislik olan tüm bölümleri tercih ediyorum. Ama tabii ki de 4 yıllık okuyacağım, gerekirse gece gündüz çalışıp. Hepimiz öyle yapmıyor muyuz zaten.

Aynen öyle. Ama ben asla puan ve sınav konularında düşük olacağımı zannetmiyorum. Zaten öyle olursam hiç sınava girmeyim daha iyi öyle değil mi?

Bölüm hakkında pek bir bilgim yok lakin 2 yıllık okuyarak rahatça iş bulabileceğiniz bölümler arasında yok bahsettiğiniz bölümler.
Evet şimdi tekrar internetten araştırdım “en çok tercih edilen 2 yıllık bölümler” diye gerçekten hatrı sayılacak kadar az. Ama en çok tercih edilen 4 yıllık bölümler daha fazla tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…