Üniversite 3. Sınıfta geçiş yapmak

peekaboom

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Ben aktif olarak çevre mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Bölümüm dışında da yazılım, programlama konularına meraklıyım.
Kariyer olarak yazılım sektöründe bir kariyer yapmak istiyorum.(şu an ilgi alanım mobil programlama) geçiş yaparak istediğim konuyla ilgili bir bölümde devam etmeyi bu zamanlarda düşünmeye başladım.
Bu fikrim gerek kendi bölümümdeki gidişattan memnun olmamam ve aynı zamanda kişisel olarak yöneldiğim alanları bölümüme entegre edemeyeceğimi düşünmemle başladı. Bu yazdıklarımı kendi bölümümü yazmadan önce de düşünmüştüm ama işler hayal ettiğim gibi olmadı.

Geçiş yapabileceğim bölümlerden birisi matematik birisi de istatistik. Bu bölümler dışında mühendislikler(bilgisayar, yazılım müh.) Maalesef tutmuyor.(İstanbul içi ve devlet üniversite)
Tutsaydı zaten direkt bu konuyu açmadan geçiş yapardım muhtemelen.

Vereceğim karar hayatımı tamamen değiştireceği için bu konuda bir fikir alışverişi yapmak istedim.

Benim kendi düşüncem istatistik bölümüne geçmek. Hem geleceği olan bir meslek hem de veri bilimi konusunda iyi bir bilgi seviyesine ulaşıp bunu mobil programlamada ya da başka bir alanda kullanabilirim. Ya da direkt veri konusunda çalışmalar da yapabilirim.

Matematik bölümünde ise kendi ders planının yazılım sektörü için faydalı olabilecek dersleri mevcut. Çok değil ama mevcut. Diğer bir avantaj ise matematik mühendisliği bölümünden seçmeli dersler alabilmem. Belki bilgisayar mühendisliği derslerinde açığı kapatmak için faydalı olabilir. Tabii çok fazla bir şey alamıyorsunuz ama yine de kendimi geliştireceğim alanda faydalı olabilir.

Benim düşüncelerim bu şekilde. Açıkçası istatistik dedim ama ben de pek emin değilim konuyu açıp buradan farklı bakış açılarını da görmek istedim.

Sizce geçiş yapmak mantıklı olur mu? Olursa eğer iki bölümden hangisi mantıklı olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…