Üniversite 4. sınıf için YKS başvurusu nasıl yapılmalı?

61691

Megapat
Merhaba arkadaşlar, sorum başlıktaki gibi. Okuduğum üniversiteyi ve bölümü seviyorum. O konuda herhangi bir problemim yok. Sadece iş hayatına devam ederken bir yandan da açık öğretim fakültesi bölümü okumaya karar verdim. Şu anda üniversitede lisans bölümünde 4. sınıfım. YKS başvurusu yaparken karşıma bir adım çıktı. Burada kafam karıştı. Acaba başvuru yaparken, başvuru yaptığım tarihi baz alarak "bir yükseköğretim programına kayıtlıyım" seçeneğini mi işaretlemeliyim yoksa "bir yükseköğretim programını bitirdim" seçeneğini mi işaretlemeliyim? Teşekkürler.

AÖF okumak istiyorsan tekrar YKS'ye girmene gerek yok. Sınavsız ikinci üniversite diye bir şey var. Sonbaharda öğrenci olduğunu ya da daha önce bir okul bitirdiğini belirtmen ve kaydolman yeter.

Yine de YKS'ye girmek istiyorsan kayıtlı olduğunu işaretle.

Peki farklı bir üniversitenin programına dahil olabilir miyim? Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim dostum.

Peki farklı bir üniversitenin programına dahil olabilir miyim? Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim dostum.
Örgün okumak istiyorsan YKS'ye girmelisin fakat AÖF için böyle bir şart yok. Böyle böyle 3. kez okuyorum şu an.

"Yükseköğretim kurumlarının örgün/uzaktan eğitim programlarında okuyanlar veya mezun olanlar ile açıköğretim programlarından mezun olanların açıköğretim programlarına kaydolmalarına ilişkin esaslar için tıklayınız."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…